Setari Cookie-uri

CURMALELE: scad colesterolul, protejeaza pancreasul si combat anemia

Curmalele sunt delicioase si le gasim usor in magazine sub forma deshidratata – curmalele confiate. Multe dintre persoanele care au renuntat la consumul de zahar folosesc curmalele cu orice ocazie cand au nevoie sa indulceasca vreun preparat. Beneficiile curmalelor pentru sanatate nu sunt deloc de neglijat, iata de ce unii nutritionisti recomanda 5 curmale pe zi pentru sanatate, silueta si frumusete.

Curmalele – continut nutritional

Deosebit de gustoase si dulci, curmalele ne surprind pentru ca au un continut foarte scazut in calorii, spre deosebire de alte fructe confiate despre care se spune ca... ingrasa. Daca sunteti la dieta puteti consuma fara retineri curmale.

curmale uscate beneficii

Va recomndam si Prajitura din curmale si nuca de cocos

Bogate in fier si acid folic, curmalele previn si trateaza anemia, iar zaharurile de buna calitate pe care acestea le contin se absorb lent la nivelul intestinului, regland astfel glicemia si protejand pancreasul.

Curmalele mai contin vitamine precum vitamina A, C, E, vitamine din complexul B, magneziu, potasiu, proteine vegetale, calciu, sodiu, antioxidanti, fosfor, mangan, cupru, fier etc.

Va recomandam Curmale BIO fara samburi in magazinele Vegis.ro

Care sunt beneficiile curmalelor?

Societatea Americana a Cancerului sustine consumul de fibre vegetale in fiecare zi, recomandand alimente precum curmalele in preventia aparitiei cancerului de colon.

Citește și:

Curmalele sunt adevarare energizante si sursa de zaharuri bune

Curmalele pot inlocui cu succes zaharul din alimentatie. Le puteti pune in blender in orice smoothie, le macinati si le folositi in prajituri sau le puteti face sirop de curmale, numai bun de folosit ca indulcitor in ceaiuri, cafea etc.

Curmalele contin zaharuri de buna calitate care nu “biciuiesc” pancreasul si care regleaza glicemia, putand fi consumate si in diabet.

Va propunem si aceasta reteta de curmale umplute.

cum cresc curmalele in copac

Curmalele imbunatatesc viata sexuala

Consumul de curmale ajuta in cresterea libidoului si imbunatatirea performantelor sexuale, fiind recomandate chiar si in perioada cand cuplurile doresc sa conceapa un copil – continutul ridicat in potasiu face ca aceste fructe sa sustina fertilitatea.

Curmalele ajuta in combaterea si tratarea anemiei

Bogate in fier si acid folic, curmalele sunt recomandate in dieta celor care sufera de anemie sau sunt predispusi la a o dezvolta. Citeste continuarea articolului in pagina 2>>

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.