Setari Cookie-uri

Rotile energetice: ce sunt si cum le poti folosi

Te-ai gandit vreodata ca esti mult mai mult decat trupul tau? Nu ma refer acum la ganduri, la emotii sau la talentele cu care esti inzestrata. Ci la o structura eterica, invizibila ochiului liber, alcatuita din meridiane energetice. Initiatii din Asia cunoasteau foarte bine acest lucru, ba mai mult, stiau ca starea corpului invizibil ne influenteaza sanatatea.

Dezechilibrul sau blocajele in structura energetica genereaza boli, stari de oboseala si de slabiciune. Solutia pe care practicantii terapiilor alternative o adopta in astfel de situatii este o recalibrare si re-energizare a centrilor energetici principali ai corpului omenesc, cunoscuti sub denumirea de chakre. In opinia lor, fiecare dintre acestia (sunt in numar de sapte) este asociat cu anumite organe din corp si indeplineste functii precise. Fiecaruia ii corespunde o culoare si o nota muzicala. Chakrele se aseamana cu niste roti care se rotesc in permanenta, uneori in sensul acelor de ceasornic, alteori in sens opus. Cu putina concentrare, relaxare si practica, iti poti simti si tu chakrele. Ba, chiar mai mult decat atat, le poti curata si energiza in mod constant pentru a avea o stare de bine si un rezervor interior plin de energie, care sa te sustina in activitatile zilnice.

Citește și:

Foto interior si prima pagina: Cienpies Design / Shutterstock

Prima chakra, chakra radacinii este situata la capatul inferior al coloanei vertebrale, la nivelul perineului. Coordoneaza simtul mirosului, glandele suprarenale, oasele, dintii si regiunea inferioara a corpului. Are un rol important in supravietuire si obtinerea celor ce tin in viata corpul fizic. Pentru a o energiza, imagineaza-ti cum o pictezi in rosu aprins, culoare care ii este caracteristica si asculta muzica foarte ritmata.

Cea de-a doua chakra, chakra subomibilicala este situata la doi centimetri sub ombilic. Coordoneaza gustul, organele sexuale, vezica urinara, rinichii si lichidele corporale. Este in stransa legatura cu sexualitatea si creativitatea ta precum si cu increderea in sine. Pentru a o energiza, imagineaza-ti cum o pictezi in portocaliu, culoare care ii este caracteristica si asculta muzica de tip world.

Citește și:

Cea de-a treia chakra, chakra plexului solar este situata intre stern si ombilic. Coordoneaza simtul vazului, sistemele digestiv si neurovegetativ, producerea insulinei. Coordoneaza capacitatea de relaxare, asigura gandirea clara si puterea de concentrare. Actioneaza ca un scut impotriva vampirismului energetic. Pentru a o energiza, imagineaza-ti cum o pictezi in galben stralucitor, culoare care ii este caracteristica si asculta muzica clasica precum simfonia Eroica compusa de Beethoven.

Cea de-a patra chakra, chakra inimii este situata in dreptul inimii. Coordoneaza pipaitul, timusul, zona superioara a spatelui, inima, plamanii, sistemul circulator, pielea si mainile. Determina capacitatea de a da si a primi iubire, increderea in sine, calmul si armonia. Pentru a o energiza, imagineaza-ti cum o pictezi in roz si verde, culori care ii sunt caracteristice si asculta muzica clasica sau cantece sacre precum imnurile gregoriene.

Citește și:

Copyright foto: TijanaM / Shutterstock

Cea de-a cincea chakra, chakra gatului este situata la baza gatului. Coordoneaza auzul, tiroida, tensiunea arteriala, sistemul limfatic. Are legatura cu bucuria, resentimentele, frustrarea, senzatia de bine, capacitatea de comunicare. Ne inspira si ne ajuta sa ne realizam visele. Pentru a o energiza, imagineaza-ti cum o pictezi in albastru, culoare care ii este caracteristica si asculta muzica de relaxare.

Cea de-a sasea chakra, chakra celui de-al treilea ochi este situata intre sprancene. Coordoneaza toate simturile, este centrul de comanda mentala, clarviziune si telepatie. Pentru a o energiza, imagineaza-ti cum o pictezi in indigo, culoare care ii este caracteristica si asculta muzica clasica.

Cea de-a saptea chakra, chakra coroana este situata in varful capului. Coordoneaza intuitia pura, memoria directa si indirecta. Pentru a o energiza, imagineaza-ti cum o pictezi in violet, culoare care ii este caracteristica si petrece timp in tacere si liniste.

Citește și:

    Fizica cuantica a demonstrat faptul ca suntem interconectati intr-un camp infinit de energie. Aceasta inseamna ca, de multe ori, preluam diverse energii din acesta. Oboseala, iritarea, nervii, depresia nu provin intotdeauna din interiorul nostru. Conectarea constanta cu chakrele tale, enrgizarea si curatarea lor te pot ajuta sa ai o stare de sanatate mai buna, sa fii in contact cu sinele tau si sa fii autentica.

    Vizionare placuta


    Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.