Setari Cookie-uri

Vampirismul energetic dovedit stiintific

Cercetatorii de la Universitatea Bielefeld au demonstrat ca plantele isi iau energia de la alte plante. Aceasta descoperire dovedeste faptul ca vampirismul energetic nu este o simpla scorneala.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Membrii echipei de cercetare condusa de profesorul Olaf Kruse au dovezi clare care arata in premiera faptul ca o planta, respectiv alga verde Chlamydomonas reinhardtii nu isi ia energia doar din fotosinteza ci si dintro sursa alternativa: energia altor plante. Studiul a fost publicat in prestigioasa publicatie online "Nature Communications."

La fel ca si plantele, oamenii au nevoie de energie pentru supravietui si a se dezvolta. Aceasta energie nu provine doar mancare si apa, de la soare si timp petrecut in mijlocul naturii, dar si din gandurile si emotiile noastre, din interactiunea noastra cu tot ceea ce ne inconjoara. Suntem ca nist bureti care, atunci cand nu suntem constienti de acest proces, absorbim tot ceea ce exista in mediul ambiant. La fel ca si micuta alga verde, atunci cand avem un deficit de energie, tindem sa ni-l completam "furand" energie de la alti oameni. Victimizarea, barfa, indiferenta, culpabilizarea si plangerea (uite ce mi se intampla) sunt cateva modalitati prin care oamenii se hranesc, inconstient, cu energie de la semenii lor.

Gandurile pesimiste si starea de frica (poti adauga aici stres, anxietate, temeri) ne seaca la propriu si la figurat de energie in timp ce o stare optimista, de bine, ne ajuta sa avem in permanenta plin izvorul energetic. Ideea ca suntem in marionete in mainile destinului ne taie din putere in timp ce increderea in propriile forte ne da aripi.

"Organismul uman este foarte asemanator cu cel al plantelor in sensul in care atrage energie pentru a-si hrani starile emotionale. In functie de emotie, celule sunt energizate sau se confrunta cu o crestere de cortizol", explica psihologul Olivia Bader-Lee.

Domeniul bionenergiei se afla in plina dezvoltare. Studiile pe plante si animale vor demonstra in curand ceea ce practicienii medicinei alternative stiu de multa vreme si anume ca trupul uman are o capacitate innascuta de auto-vindecare. Oamenii pot accesa aceasta capacitate si, de asemenea, se pot conecta la alti oameni sau la natura in acest scop. Asta nu inseamna ca medicina occidentala trebuie ignorata, inseama, pur si simplu ca poate fi ajutata.

Vizionare placuta


Kudika
4 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.