Setari Cookie-uri

Minunile uleiului de RICIN

Cand eram mica, in fiecare seara, mama imi aplica ulei de ricin pe sprancene si pe gene. Stia ea ce stia. Uleiul de ricin este un ajutor minunat si ieftin pentru sanatatea si frumusetea noastra.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Copyright interior si prima pagina: Ruttawee Jai / Shutterstock

Ulei de ricin ajuta la cresterea si regenerarea parului. Vrei gene si sprancene mai dese? Apluca ulei de ricin. Foloseste un ulei organic, presat la rece si aplica-l in fiecare seara, inainte de culcare. Nu te astepta insa la efecte imediate. Este posibil sa treaca chiar si trei luni inainte sa te bucuri de rezultate.

Cum se face ca uleiul de ricin are acest efect miraculos? Un factor important este continutul ridicat de acid ricinoleic. Acesta este un agent natural foarte eficient anti-bacterian si anti-fungic, ceea ce indeparteaza bacteriile care impiedica cresterea parului. Uleiul de ricin este de asemenea bogat in acizi grasi Omega-9, care hranesc firul de par, foliculul si pielea din jur.

Citește și:

Uleiul de ricin are un luciu aparte, pe care il confera firului de par. Putin este mai bine decat mult. Cel mai bine este sa aplici cateva picaturi la varfuri pentru a-i da suplete si stralucire.

Ueiul de ricin poate fi folosit ca tratament al scalpului in cazul caderilor masive de par. Pentru a -l putea aplica mai usor, amestesca-l cu ulei de cocos sau un alt tip de ulei mai usor.

Uleiul de ricin face minuni si in cazul pielii. Reduce cicatricile si stimuleaza celulele albe din sange. Studiile au aratat ca uleiul de ricin ajuta la reducerea raspunsului inflamator in tesutul subcutanat. Acesta ar putea fi motivul pentru care accelerereaza vindecarea ranilor.

Uleiul de ricin este, de asemenea, excelent pentru buze. Buzele noastre au nevoie de o protectie constanta impotriva agresiunilor exterioare. Gandeste-te la zilele reci de iarna, la escapedele montane sau la vara torida, la ceasurle indelungate petrecute la soare. Desi buzele noastre se regenereaza rapid, se usuca si incep sa se cojesca atunci cand sunt deshidratate. Uleiul de ricin netezeste buzele dar le si protejeaza. De asemenea, confera un luciu natural buzelor, ceea ce il face ideal atat pentru imbunatatirea aspectului dar si asanatatii acestora. O sticluta cu ulei de ricin nu trebuie sa lipseasca nici din dulapiorul tau magic din baie si, de ce nu, nici din poseta.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.