Setari Cookie-uri

4 plante medicinale miraculoase

Pe la sfarsitul verii, la Dublin fiind, un prieten m-a invitat sa il insotesc intr-o plimbare de explorare a plantelor comestibile care cresc in zona cu vegetatie de pe malul marii.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Copyright interior si prima pagina: gorillaimages / Shutterstock

Nu realizasem pana atunci faptul ca trec zilnic pe langa diverse soiuri de vegetatie cu proprietati miraculoase, de la arome fine pentru preparatele culinare la proprietati vindecatoare, care pot completa in mod fericit pastilele. Te sfatuiesc ca data viitoare cand ajungi la magazinul naturist, sa intrebi de plantele miraculoase de mai jos. Sau sa faci o plimbare prin padure dup feriga si... mure.

Feriga este una dintre cele mai vechi plante din lume iar sucul eliberat de frunzele sale atunci cand le rulezi intre palme indeparteaza iriatatia provocata de urzici. Acesta ajuta si in cazul taieturilor minore, intepaturilor si arsurilor superficiale.

Citește și:

Lucerna este furaj pentru animale dintr-un motiv intemeiat: este incredibil de bogata in minerale si substante nutritive. Contine, de asemenea, proteine in cantitati mari pentru o vegetala. Cu radacini care cresc la mare adancime in pamant, lucerna este considerata "mama tuturor plantelor". (Acesta contine, de asemenea, o cantitate mare de proteine pentru un produs vegetal.) Lucerna are efect in cazul greturilor matinale, pietrelor la rinichi, durerilor de rinichi si disconfortului urinar. Este un diuretic puternic si dar si un energizant, fiind recomandata la revenirea dupa boala. Curata ficatul si intestinul si pe termen lung, poate ajuta la reducerea colesterolului.

Catunisca este considerata canabisul pisicilor carora le creeaza o stare de excitatie si hiper activitate. Catunisca poate ameliora simptomele de raceala, combate febra prin stimularea transpiratiei. De asemenea, ajuta la oprirea sangerarii excesive si a umflarii atunci cand este aplicata e piele. Aceasta planta este eficienta in tratarea gazelor si durerilor stomacale, precum si a migrenelor. Catunisca poate stimula contractiile uterine prin urmare nu este recomandata femeilor gravide.

Citește și:

Murele, cele mai gustoase din lista noastra, au proprietati vindecatoare. Fructele sunt pline de antioxidanti si vitamine, dar si frunzele si radacinile pot fi folosite. Indienii americani s-au folosit mult timp de proprietatile vindecatoare ale tulpinei si frunzelor. Frunzele si radacina pot fi folosite ca un tratament eficient impotriva dizenteriei si a diareei, precum si ca anti-inflamator si astringent dar si in tratarea taieturilor si inflamatiilor gurii.

Vizionare placuta


Kudika
21 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.