Setari Cookie-uri

Trateaza naturist insomnia

Din pacate aceasta afectiune devine din ce in ce mai des intalnita, predominand in randul femeilor (cu 40% mai multe femei decat barbati sufera de insomnie).

- tinctura de paducel : 15 picaturi de trei ori pe zi, ultima data inainte de culcare ;
- tinctura de talpa gastii : 20-40 de picaturi de doua trei ori pe zi.

Uleiuri volatile

Acestea se administreaza sub forma de picaturi. Fie se aplica pe un prosopel care se pune pe perna, fie ca se face masaj cu ele ori sunt incalzite intr-o candela acestea reusesc sa induca un somn dulce si odihnitor. Se folosesc uleiuri volatile din plante ca : cimbru, busuioc, levantica sau portocal. Se foloseste o singura aroma, nu se combina.

Bai relaxante

O metoda foarte placuta ce a capatat o recomandare frecventa a terapeutilor. Se fac bai aromatice iar substantele active isi ating scopul atat prin inhalarea lor cat si prin absorbtia la nivelul pielii. Aceste bai se fac cu jumatate de ora inainte de culcare. Dupa ce ai iesit din apa este bine sa te infasori intr-un halat pufos, pentu a mentine pe tine substantele din baie, de aceea nu trenuie sa te stergi cu prosopul. Nu va grabiti, ramaneti in baie cel putin un sfert de ora. Este indicat ca inaintea folosirii sa testati dermatologic uleiul pe care doriti sa il folositi pentru a va asigura ca nu sunteti alergic.

Aceste remedii naturiste se folosesc aproximativ o luna. Puteti incerca si alte metode de a scapa de insomnie, cum sunt homeopatia, acupunctura, psihoterapia etc. Daca observati ca starea dumneavostra nu se imbunatateste este bine sa apelati la un medic specialist.

Un articol de Iulia D.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.