Setari Cookie-uri

Papaya sau fructul ingerilor - o adevarata farmacie naturala

Supranumit si fructul ingerilor, Papaya a devenit foarte cautat atunci cand s-au aflat beneficiile si puterea sa de a mentine frumusetea si tineretea.

Originar din America Centrala si nordul Americii de Sud, fructul de Papaya a inceput sa fie cultivat in majoritatea zonelor tropicale, fiind apreciat atat din punct de vedere al calitatilor sale privind sanatatea, cat si datorita gustului sau de caise si pepene galben.

Bogat in magneziu, potasiu, fier, calciu si alte minerale precum si vitamine (contine mai multa vitamina C decat kiwi) A, C, E si cu un continut de beta-caroten mai mare decat morcovul, fructul de Papaya prezinta numeroase beneficii asupra organismului, iar unele enzime pe care le contine au roluri digestive si antiinflamatoare.

beneficii papaya

Beneficiile fructului de Papaya

Foarte apreciate in cosmetica datorita continutului de vitamina A, extractele de Papaya sunt folosite pentru produsele destinate frumusetii si mentinerii tineretii, imbunatatind calitatea pielii (atat datorita vitaminei C si A precum si datorita continutului de beta-caroten), reducand ridurile si conferind rezistenta parului si unghiilor.

Citește și:

Prin continutul sau de antioxidanti, papaya are beneficii anticanceroase, antiimbatranire si detoxifiante, fiind totodata un bun energizant.

De asemenea, suprima secretia de progesteron la femei, avand in felul acesta proprietati contraceptive. Femeile din India, Pakistan, Sri Lanka si din alte tari folosesc din timpuri vechi fructul de Papaya pentru a inlatura posibilitatea unei sarcini.

Semintele negre ale fructului sunt de asemenea comestibile, avand un gust usor iute. De aceea ele se folosesc pisate inlocuind piperul si au proprietati antiinflamatoare (reduc infectiile) si analgetice (reduc durerea).

Prin continutul de vitamina C si alte enzime, Papaya accelereaza cicatrizarea plagilor si vindecarea postoperatorie.

De asemenea imbunatateste functiile vizuale si totodata previne arsurile solare si cancerul de piele datorita continutului de beta-caroten, substanta care se depune la nivelul pielii si are rol protector, inlaturand efectele negative ale razelor solare.

Citește și:

Prin continutul sau de fier, papaya poate fi folosit si in tratarea anemiei feriprive.

Vizionare placuta


Kudika
27 August 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.