Setari Cookie-uri

Ayurveda din secretele medicinei indiene

Medicina straveche, naturista, a prezentat intotdeauna secrete greu de descifrat pentru medicina clasica, insa care s-au dovedit a fi deosebit de utile pentru sanatatea noastra, chiar daca nu prezinta inca o explicatie neparat medicala. Fiindca omul traieste in natura, fiind strict dependent de aceasta (manacre, aer, materii prime etc.) este evident faptul ca elementele naturii se transcriu in structura organica si energetica a fiecarui om. Orice modificare din mediul inconjurator transmite influente asupra corpului uman (presiuni atmosferice, temperatura, forte cosmice precum influenta energetica enorma a lunii maree etc.), tocmai de aceea intotdeauna trebuie sa existe un echilibru intre om si natura.

Medicina straveche, naturista, a prezentat intotdeauna secrete greu de descifrat pentru medicina clasica, insa care s-au dovedit a fi deosebit de utile pentru sanatatea noastra, chiar daca nu prezinta inca o explicatie neparat medicala. Fiindca omul traieste in natura, fiind strict dependent de aceasta (manacre, aer, materii prime etc.) este evident faptul ca elementele naturii se transcriu in structura organica si energetica a fiecarui om. Orice modificare din mediul inconjurator transmite influente asupra corpului uman (presiuni atmosferice, temperatura, forte cosmice precum influenta energetica enorma a lunii – maree etc.), tocmai de aceea intotdeauna trebuie sa existe un echilibru intre om si natura.

Ayurveda este medicina straveche indiana si in traducere inseamna “stiinta vietii”, reprezentand un sistem medical complet, holistic ce inglobeaza aspecte fizice, spirituale, emotionale si mentale ale vietii umane. Ayurveda ne invata despre echilibrul care trebuie sa existe intre trup, suflet, spirit si univers.

Citește și:

Intreaga lume este alcatuita din cinci elemente: pamant, aer, apa, foc si eter, insa fiintele vii sunt singurele care prezinta in plus cele trei Dosha - principii dinamice care guverneaza orice manifestare biologica si spirituala. Ele sunt denumite Vata, Pitta si Kapha si au luat nastere astfel: prin combinatia elementelor pamant si apa se formeaza Kapha dosha, din elementele apa si foc ia nastere Pitta dosha iar din aer si eter rezulta Vata dosha. Toate aceste dosha exista in fiecare om, insa in proportii variate, unice, descriind natura umana prin proportia lor, prin dominanta si legatura cu restul mediului inconjurator.

Echilibrul acestor dosha este mereu unul dinamic, osciland permanent in jurul punctului de echilibru perfect care, din pacate, nu poate fi atins niciodata. Prin tulburarea acestui echilibru rezulta boala. Fiecare dosha are in corpul uman un centru si raspunde de anumite organe, sisteme si energii ale persoanei respective.

Citește și:

Vata este localizata in vezica, intestinul gros si cel subtire, rect, bazin, solduri, coapse, urechi, oase. Ea guverneaza procesul miscarii, emotiile, schimburile cu mediul (mancare, bautura si respiratie), retentia si eliminarea apei, intretinerea tesuturilor corpului si activitatea simturilor si a mintii.

Vizionare placuta


Kudika
8 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.