Setari Cookie-uri

Analize medicale pentru VEZICA BILIARA

Cunoscuta in termeni populari sub denumirea de "fiere", vezica biliara are aspectul unui saculet care acumuleaza sucurile biliare secretate de ficat si le elibereaza in intestine in timpul digestiei.

Analize medicale pentru vezica biliara

analize medicale pentru vezica biliara Pentru ca sucurile biliare sunt secretate de ficat si se acumuleaza in vezica biliara, exista situatii cand afectarea vezicii biliare duce la acumularea in exces a bilei, ca mai apoi retrograd ficatul sa nu mai poata secreta bila si astfel sa creasca in sange concentratia bilirubinei (icter).

Analize medicale pentru vezica biliara: Bilirubina

Bilirubina se dozeaza din sange si se pot face mai multe analize precum: bilirubina totala, bilirubina directa, bilirubina indirecta. In functie de valorile diferitelor tipuri de bilirubina in raport cu cea totala se poate face diagnosticul diferential intre o cauza prehepatica, hepatica sau posthepatica de crestere a bilirubinei. Cu alte cuvinte se poate face diagnosticul diferential intre o afectiune biliara si un alt tip de afectiune.

Citește și:

Analize medicale pentru vezica biliara: acizii biliari in ser

Acizii biliari se dozeaza din sange - biochimie – si exprima ciclul hepato-entero-hepatic. Variatiile acestora pot aduce informatii cu privire la disfunctii hepatice sau biliare.

Analize medicale pentru vezica biliara: analiza bilei

In anumite situatii medicul poate cere analiza sucului biliar, acesta prelevandu-se prin tubaj gastroduodenal. Poate fi astfel analizat continutul vzicii biliare, eventual existenta unor bacterii in mod anormal la acest nivel, fiind mai usor de directionat un diagnostic. Citeste continuarea in pagina 3 >>

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
10 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.