Setari Cookie-uri

Nobelul cercetarii medicale - solutia pentru 1 MILION de persoane

Profesorul Graeme Clark din cadrul Universitatii din Melbourne, inventatorul implantului cohlear cu multicanale, a fost onorat cu prestigiosul premiu Lasker DeBakey 2013, premiu ce se acorda anual celei mai bune cercetari medicale. Solutia profesorului Clark a vindecat pana acum peste 1 milion de persoane in intreaga lume.

Comunicat de presa

nobel cercetare medicala Distiinctile Lasker sunt considerate ,,Nobeluri americane” si sunt desemnate anual de Fundatia ,,Albert si Mary Lasker”, fiind dedicate cercetarilor biomedicale avansate pentru a diminua suferinta umana si pentru a imbunatati sanatatea si bunastarea generala. Premiul „Lasker-DeBakey“ pentru cercetare medicala clinica i-a fost oferit anul acesta lui Graeme M. Clark pentru dezvoltarea implantului cohlear modern – un dispozitiv ce reda auzul indivizilor cu surditate profunda.

,,Pentru a face toate aceste lucruri posibile, Profesorul Clark a format o echipa unica de specialisti ce activeaza in diverse domenii, precum stiinta sau inginerie si a creat un dispozitiv ce reprezinta un adevarat punct de referinta in istoria medicala”, a declarat Doctorul Chris Roberts, directorul general al Cochlear Limited.

Profesorul Clark a primit numeroare premii pentru munca sa de pionierat si pentru cercetarile sale, printre care Premiul pentru Stiinta si Tehnologie Clunies Ross in 1993, Premiul acordat de Minister pentru Stiinta in 2004 sau Premiul CSL Florey Medal oferit de Institutul Australian de Cercetari Medicale in 2011.

Graeme Clark a fost determinat inca din tinerete sa dezvolte o tehnologie ce le poate reda auzul persoanelor care au probleme severe sau care sunt pe cale sa-si piarda auzul. Iar in anii 80, dupa numerosi ani petrecuti in cercetare la Universitatea din Melbourne, Australia, Profesorul Clark a montat primul implant cohlear multicanal lui Rod Saunders, o persoana ce se afla intr-un stadiu profund de asurzire. Dispozitivul a fost pornit cateva saptamani mai tarziu, permitandu-i lui Rod sa auda pentru prima data in multi ani.

Echipa cercetatoare nu s-a oprit atunci, ci a continuat sa evolueze devenind astazi Cochlear Limited, liderul global in domeniul impanturilor destinate solutionarii problemelor auditive.

Cochlear a venit in sprijinul persoanelor suferinde din Romania, intrand pe piata locala in anul 2000, iar in prezent este folosit de peste 325.000 de persoane din toate lumea. Dispozitivul cochlear reprezinta una dintre cele mai bune solutii de implantologie auditiva.

Foto: cercetare la microscop optic @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
5 Februarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.