Setari Cookie-uri

Sinuzita: ce este, cum o depistam, tratament

Care sunt cauzele pentru care apare sinuzita si cum se manifesta aceasta!

Semne si simptome sinuzita

Pacientul prezinta o durere sau senzatie de presiune la nivelul sinusurilor, pe care el o acuza ca fiind in jurul ochilor sau in spatele acestora, desupra sprancenelor ori deasupra dintilor. Poate avea secretii abundente, purulente, galbene sau verzui. Printre alte simptome se numara si o stare generala de rau, poate avea usoare stari febrile. Poate acuza diminuarea mirosului sau uneori simte mirosuri neplacute, fara ca persoanele din jur sa simta acelasi lucru (mirosurile vin de la propriile sinusuri, ele nu sunt in mediul din jur si de aceea alte persoane nu le percep)

simptome sinuzita

Diagnostic pentru sinuzita

Desi simptomatologia este localizata la nivelul sinusurilor infectia nu este mereu prezenta. In aceste situatii medicul are nevoie de un istoric al bolii detaliat si examene clinice si paraclinice minutioase. Acestea includ radiografia sinusurilor, teste alergologice cutanate, tomografie computerizata care ne ofera informatii clare cu privire la cavitatile sinusale, examenul microscopic si bacteriologic al secretiilor nazale si nu in ultimul rand examenul endoscopic al cavitatilor nazale. Acesta din urma se realizeaza cu ajutorul unui endoscop subtire si flexibil care se introduce in cavitatea nazala (metoda non-invaziva). Aceasta metoda este indispensabila unui diagnostic de finete.

Citește și:

Tratament sinuzita

Tratamentul este extrem de important in cazul sinuzitei, caci in cazul urmarii unui tratament necorespunzator, urmarile pot fi foarte grave. De cele mai multe ori cauzele care au determinat sinuzita (in special cea cronica) sunt multiple, iar tratamentul presupune o terapie combinata. Antibioticele se prescriu pentru a inlatura infectia (virala sau bacteriana) care sta la baza sinuzitei, acestea pot fi prescrise conform unei antibiograme.

Vizionare placuta


Kudika
12 Decembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.