Setari Cookie-uri

Sinuzita: ce este, cum o depistam, tratament

Care sunt cauzele pentru care apare sinuzita si cum se manifesta aceasta!

Decongestionantele se dau pentru a ajusta drenajul secretiilor nazale, dezobstruand astfel cavitatile si micsorand riscurile de aparitie a infectiei. In scopul eliminarii secretiilor mucoase se folosesc mai multe substante:

  • decongestionantele pufuri sau picaturi. Atentie mare trebuie avuta la timpul de administrare care nu trebuie sa depaseasca 5-7 zile. Aceasta nu numai pentru ca unele din aceste substante dau dependenta, dar si datorita faptului ca, in cazul sinuzitei cronice, decongestionantele agraveaza inflamatia mucoasei.
  • spalaturi cu apa sarata sau apa de mare. Aceste solutii pot fi luate din farmacii sau preparate in casa dintr-o jumatate de litru de apa si o lingurita de sare. Aceste spalaturi sunt indicate seara si dimineata.
  • Infuzii cu vapori fierbinti. Fierbeti intr-un recipient cativa litri de apa in care puteti pune si ceai de menta spre exemplu, iar dupa fierbere inspirati deasupra vasului cu capul acoperit de un prosop. Vaporii fierbinti vor dilua secretiile nazale scazandu-le densitatea, astfel se vor elimina mai usor.
  • Analgezicele se administreaza pentru calmarea durerilor de cap.
  • Antihistaminicele sunt prescrise celor care prezinta alergii la nivelul mucoasei nazale. In aceste cazuri se mai pot prescrie si corticosteroizi, in special pentru reducerea inflamatiei.

Daca sinuzita cronica nu raspunde la tratamentele de mai sus, atunci se apeleaza la interventii chirugicale. Chirurgia este indicata si in cazul tumorilor de la nivelul cavitatilor nazale, in cazul deviatiilor de sept, anomaliilor anatomice post-traumatice sau in cazul polipilor. Scopul interventiilor chirurgicale este acela de a inlatura cauza ce a provocat obstructia foselor nazale.

Un articol de Iulia DIBU

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Decembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.