Setari Cookie-uri

Tot ce trebuie sa stii despre hidrosadenita

Ce inseamna hidrosadenita si cum o poti trata!

Depinde in primul rand de extensia leziunilor si zonei afectate si de gradul incomfortului pe care il produce. Cazurile usoare pot fi tratate cu comprese calde si prin mentinerea unei igiene locale stricte cu ajutorul unui sapun antibacterian. Cazurile mai severe necesita medicatie topica (locala) si uneori medicatie generala (orala). Medicamentele folosite includ antibiotice pentru a limita extinderea infectiei, antinflamatoare nesteriodiene pentru edem si inflamatie si corticoizi in cazurile mai grave.

Pentru cazurile rezistente la tratametul medicamentos si pentru leziunile profunde este necesara interventia chirurgicala. Aceasta cuprinde incizia nodulilor si evacuarea puroiului, excizia sinusurilor si tracturilor fibroase sau inlaturarea chirurgicala a intregii zone de tegument afectate asociata cu aplicarea de grefe de piele.

Obezitatea, inlaturarea incompleta a nodulilor, existenta unor infectii pot creste sansele de reaparitie a hidrosadenitei chiar si dupa tratamentul chirurgical.

Citește și:

Masuri alternative:

Iata cateva sugestii care pot reduce discomfortul, grabi vindecarea si preveni extinderea infectiei:

  • aplica comprese calde pentru a reduce edemul si inflamatia;
  • spala regulat zona afectata cu apa si sapun antibacterian dupa care aplica un antibiotic local;
  • poarta haine mai largi pentru a evita iritarea pielii;
  • renunta la epilarea zonei pentru a preveni iritarea;
  • renunta la fumat pentru ca acesta inrautateste simptomele si declanseaza acutizari;

Obezitatea favorizeaza persistenta leziunilor pentru ca mentine contactul zonelor de piele si frecarea intre ele cauzand iritarea tegumentului, mentine transpiratia si favorizeaza dezvoltarea bacteriilor. Desi nu vindeca afectiunea, obtinerea unei greutati adecvate va ameliora simptomele si va reduce discomfortul produs de aceasta afectiune.

Citește și:

Un articol de Ciprian Chitu

Vizionare placuta


Kudika
30 Iulie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.