Setari Cookie-uri

Creier si CONSTIINTA: 7 curiozitati extraordinare ale mintii umane!

Creierul uman este singurul organ care isi pune problema functionarii sale. V-ati gandit vreodata la aceasta minune?

Sursa: Garbo.ro

1. Problema Constiintei

Ceea ce ne face speciali, spre deosebire de celelalte organisme vii ale Planetei, este faptul ca noi ne putem auto-constientiza existenta! Noi stim ca traim. Creierul uman este singurul organ care isi pune problema functionarii sale. V-ati gandit vreodata la aceasta minune? Filosofii se intreaba de mii de ani in legatura cu acest complex subiect. In zona neurostiintelor si psihologiei transpersonale, subiectul a ajuns abia de curand pe agenda de cercetare, dar este considerat a fi cel mai provocator in lumea stiintelor. Capacitatea materiei de a se oglindi pe sine prin intermediul creierului uman reprezinta astazi un mare interes pentru stiinta.

„Din leagan
In pamantul uscat
Iata-i:
Atomi cu constiinta;
Materie ce are curiozitate.

In fata marii,
Mirandu-se despre mirare: Eu
Un univers de atomi
Un atom in Univers.”

Citește și:

- Fragemnet dintr-o poezie scrisa de fizicianului laureat cu Nobel, Richard Feynma

2. Creierul uman este compus din 75% apa si din aproape 100 de miliarde de neuroni care ne ajuta sa ne desfasuram activitatile vietii de fiecare zi! Inchipuiti-va activitatea neuronala ca fiind foarte asemanatoare cu cea a unui oras vazut de la mare inaltime! In creier exista cai neuronale pe care impulsurile le strabat. Sunt unele cai neuronale pe care activitatea cerebrala le stie si altele pe care le putem invata. Putem sa invatam noi cai neuronale permanent. Inchipuiti-va reflexele noi pe care le dezvolta de exemplu, sportivii, prin repetitia unor miscari. Creierul uman si functionarea sa sunt cu adevarat fascinante si oamenii de stiinta mai au multe mistere de elucidat in legatura cu acesta.

neuroni, oras, creier, cai neuronale

Foto: Shutterstock.com; oras vazut de sus, creier, neuroni, retea neuronala

Citește și:

3. „Schimburile electrice de membrana neuronala se reduc la 4 ioni: Na+, K+, CA++, CI-. Cu doar acesti 4 ioni, putem sa gandim atat de diferit”, observa dl. Prof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan in cadrul Simpozionului <<Directii actuale in cercetarea si studierea fenomenului „CONSTIINTA”>> (14-15 mai 2015)

Foarte important: „Suntem creatori ai propriei Realitati, manifestam ceea ce e convenabil mintii noastre unice. Noi percepem lumea asa cum o stim, nu asa cum este si fiecare o percepe in raport cu propriile preocupari”. - Prof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan.

Stiind acest lucru, putem sa fim mai toleranti cu privire la perspectivele si modul cum functioneaza alti oameni? Raspunsul meu este "DA". Iar aceasta mica informatie despre modul cum functioneaza mintea umana, te ajuta sa creezi relatii mai armonioase cu cei din jur, acceptandu-le viziunile.[...] Citese continuarea pe Garbo

Citește și:

Citeste si: 7 idei esentiale de la Prof. Dumitru Constantin Dulcan: Putem sa ne eliberam de gandurile negative!

DOVEZI STIINTIFICE: Vindecarea sta in gandurile noastre subconstiente!


Iti recomandam si: 28 de curiozitati fascinante despre creierul nostru

de Julia Sima

Vizionare placuta


Kudika
25 Mai 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.