Setari Cookie-uri

4 ingrediente pentru o minte sclipitoare

Oamenii au un potential de viata mai ridicat decat cel pe care il experimentam in prezent. Pentru a-l putea atinge, creierul trebuie insa sa functioneze la intreaga sa capacitate.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Cercetatorii au descoperit ca atunci cand este hranit cu nutrientii adecvati, proveniti din alimente sau suplimente, creierul se regeneareaza din interior la exterior. Oamenii au un potential de viata mai ridicat decat cel pe care il experimentam in prezent. Pentru a-l putea atinge, creierul trebuie insa sa functioneze la intreaga sa capacitate.

Copyright interior si prima pagina: Pikoso.kz / Shutterstock

Cheia pentru a accesa acest potential este formarea de neuroni noi. Intelegerea felului in care creierul se regenereaza este una dintre descoperirile majore ale neurostiintei. Desi sunt inca multe de aflat, cele mai recente cercetari au demonstrat ca stilul nostru de viata joaca un rol important in procesul de formare a noilor neuroni. Totul este important, de felul in care gandim si actionam, la alimentatie.

Citește și:

Ti-am pregatit o lista de patru alimente pe care iti recomandam sa le introduci in dieta ta zilnca. Acestea au darul de a stimula formarea noilor celule in creierul tau. Efectele benefice vor fi vizibile in fiecare aspect al vietii tale. Te vei simti plina de energie, vitalitate si optimism. Vei fi creativa si expansiva.

1. Afinele

Daca afinele ar fi un medicament, companiile farmaceutice ne-ar bombarda cu reclame care ne-ar indemna sa ne rasfatam creierul cu acest medicament minune. Afinele protejeaza creierul impotriva distrugerii si degradarii, inflamarii si oxidarii. Este incredibil cum niste fructe atat de multe mici pot avea atat de multe efecte benefice. Specialistii recomanda integrarea afinelor in dieta zilnica.

2. Acizii grasi Omega-3

Acestia se gasesc din abundenta in pestele care creste in ape reci precum somonul de Alaska dar si cod, peste spada, sardine si hering. O explicatie consta in faptul ca 60% din creierul nostru este alcatuita din grasime. Acizii grasi Omega-3 joaca un rol important si refacerea leziunilor de pe creier dar si in combaterea starilor de despresie.

Citește și:

3. Ceaiul verde

Ceaiul verde este unul dintre darurile miraculoase oferite de natura. Ajuta nu doar la reinnoirea celulelor creierului, dar si la prevenirea cancerului, pierderea tesutului adipos, imbunatatirea sistemului imunitar si al aparatului cardio-vascular. Ceaiul verde imbunateste memoria pe termen scurt. Specialistii recomanda consumul a 300 pana la 1000 mg zilnic de ceai verde, varianta fara cafeina.

4. Tumernic

Aceasta planta, cunoscuta si sub numele de cucurma, cultivata de mai bine de 200 de ani, are un efect puternic anti-inflamatoriu si anti-oxidant. Populatiile varstnice care consuma tumernic demonstreaza performante cognitive crescute. Tumernicul este de asemenea eficient in combaterea depresiei. Poate fi gasit si sub forma de capsule, in farmaciile naturiste. Impreuna cu ghimbirul, scortisoara si cuisoarele, tumernicul alcatuieste o combinatie eficienta care intareste sistemul imunitar si are efect de anti-aging.

Citește și:

Bonus: O minte sclipitoare

Vizionare placuta


Kudika
23 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.