Setari Cookie-uri

Nevralgia de trigemen, cauza durerilor atroce de cap

Nevralgia de trigemen este o boala neurologica ce se manifesta prin crize frecvente de durere foarte violenta. Initial atacurile sunt de scurta durata si de intensitate medie, insa boala poate progresa producand crize din ce in ce mai lungi, mai frecvente si mai intense. Atacurile dureroase pot fi spontane sau declansate de stimulari usoare ale fetei precum activitatile legate de igiena personala spalat, ras, aplicarea machiajului.

Tratamentul initial consta in administrarea unor medicamente care ingreuneaza sau blocheaza transmiterea semnalelor dureroase catre creier. Se folosesc anticonvulsivante si agenti antispastici, insa efectele adverse ale acestor medicament sunt serioase. Multe persoane sunt tratate cu succes cu aceasta terapie si nu ajung la tratamentul chirurgical. In timp insa, multi dintre acesti pacienti nu mai raspund la tratament sau au parte de efecte adverse foarte neplacute si trebuie sa opreasca tratamentul. Pentru acestia optiunile raman injectiile cu alcool sau tratamentul chirurgical.

Injectiile cu alcool produc o suprimare temporara a durerii prin anestezierea zonelor afectate ale fetei. Doctorul va injecta alcool in zona corespunzatoare ramurii din trigemen care produce durerea. Efectul nu este permanent si sunt necesare repetari ale injectarii dupa un interval de timp.

Citește și:

Chirurgia se dovedeste de multe ori singura solutie pentru pacientii cu nevralgie de trigemen. Scopul tratamentului chirurgical este ori inlaturarea compresiei, de obicei vasculare, ori lezarea controlata a nervului pentru a inlatura durerea. Exita mai multe proceduri care se folosesc, de la microchirurgie la utilizarea curentului electric sau a radiatiilor.

Terapii alternative:

Desi nu exista multe dovezi care sa sustina eficacitatea tratamentelor alternative in vindecarea nevralgiei de trigemen, multe persoane care apeleaza la aceste terapii au reusit sa-si amelioreze afectiunea. Tratamentele alternative pentru nevralgia de trigemen includ acupunctura, stimularea electrica a nervilor, terapia nutritionala.

Un articol de Ciprian Chitu

Vizionare placuta


Kudika
10 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.