Setari Cookie-uri

5 semne care te anunta ca ai candidoza

Candidoza este o afectine cu incidenta mare in randul femeilor, practic se apreciaza ca orice femeie pana in varsta de 30 de ani a avut cel putin o data aceasta afectiune. Candidoza nu este strict legata de viata sexuala, ea putand aparea datorita oricarui factor ce perturba echilibrul florei vaginale si predispune la inmultirea excesiva a unei ciuperci ce traieste in mod natural in vagin Candida albicans.

Candidoza este o afectine cu incidenta mare in randul femeilor, practic se apreciaza ca orice femeie pana in varsta de 30 de ani a avut cel putin o data aceasta afectiune. Candidoza nu este strict legata de viata sexuala, ea putand aparea datorita oricarui factor ce perturba echilibrul florei vaginale si predispune la inmultirea excesiva a unei ciuperci ce traieste in mod natural in vagin – Candida albicans.

simptome candidoza Candidoza poate sa apara atat la femeia activa sexual, cat si la virgine, dar poate afecta si barbatii. Flora vaginala prezinta o serie de microorganisme ce treaiesc in echilibru si au rolul de a proteja mucoasa vaginala si colul uterin de diverse infectii care s-ar putea produce la acest nivel, atat prin pH-ul nefavorabil altor microorganisme, cat si prin scurgerea continua a secretiilor care “spala” vaginul. Asadar vaginul are capacitate de autocuratare, de aceea spalaturile vaginale se fac doar la indicatia medicului. Atunci cand flora bacteriana este perturbata, Candida albicans se inmulteste mai mult si determina patologia numita candidoza.

Care sunt cauzele candidozei?

Cauzele candidozei sunt multiple, unele tin de viata sexuala, altele nu:
- Schimbarea partenerului;
- Folosirea tampoanelor (ci nu a absorbantelor care sunt mai sigure si mai putin riscante pentru sanatate);
- Anumite medicamente, cum este antibioterapia (antibioticele);
- Spalaturile vaginale pot favoriza aparitia candidozei;
- alimentatie nesanatoasa
- stresul
- contacte sexuale cu parteneri care nu isi respecta cu strictete igiena intima, in aceste cazuri adesea candidoza este asociata cu coci sau stafilococi;
- sarcina – femeia devine mult mai vulnerabila
- contacte sexuale cu parteneri multipli – fiecare partener are si el o flora peniana specifica, astfel ca flora femeii tinde sa se adapteze la flora acestuia. Daca partenerii nu sunt stabili, flora vaginala a femeii este deregrata, chiar si in cazul folosirii prezervativului. Este indicat sa folositi doar un anume tip de prezervativ.
- Scaderea imunitatii (raceli de exemplu);
- Candidoza partenerului etc.

Care sunt semnele si simptomele care “dau de gol” aceasta afectiune?
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 August 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.