Setari Cookie-uri

5 Capcane ale contraceptiei pe care ar trebui sa le cunosti

Informatiile despre contraceptie ar trebui sa fie detinute inaintea inceperii vietii sexuale. In functie de metoda de contraceptie aleasa pot sa apara si surprizele neplacute pe care ar trebui sa le cunosteti din timp pentru a le putea evita.

Informatiile despre contraceptie ar trebui sa fie detinute inaintea inceperii vietii sexuale. In functie de metoda de contraceptie aleasa pot sa apara si surprizele neplacute pe care ar trebui sa le cunosteti din timp pentru a le putea evita.

pilule contraceptive De obicei contraceptivele sunt alese din doua motive: pentru protectia fata de bolile cu transmitere sexuala si pentru prevenirea unei sarcini nedorite. Nu toate metodele contraceptive au ambele efecte, de fapt singura metoda care protejeaza atat impotriva unei BTS cat si impotriva unei sarcini este reprezentata de prezervativ (cel masculin). Restul metodelor contraceptive protejeaza impotriva unei sarcini nedorite. Se considera ca si prezervativul feminin ar avea ambele efecte, insa nu se mai foloseste si nici nu este atat de sigur datorita instabilitatii sale, putand sa cada usor, este dificil de montat etc.

Care sunt principalele metode de contraceptie?

Atunci cand alegeti o metoda de contraceptie trebuie sa stiti pentru ce motiv o alegeti si cat de mare doriti sa fie siguranta acestei metode. Cea mai mare siguranta o are prezervativul si contraceptia hormonala, insa aceasta din urma poate avea si urmari negative asupra echilibrului hormonal al organismului, asupra ficatului prin toxicitate marita, asupra sistemului nervos prin influentele hormonale etc.

Principalele metode contraceptive sunt:
- Prezervativul
- Contraceptia hormonala;
- Steriletul;
- Diafragma;
- Contraceptia naturala;
- Adjuvantele precum spermicidele.

In ceea ce priveste contraceptivele hormonale, acestea sunt de mai multe tipuri: plasturii hormonali, implanturile hormonale, injectiile hormonale, pilulele contraceptive, inelul contraceptiv. Alegerea uneia din aceste tipuri de contraceptie hormonala se face in functie de stilu de viata al fiecarei femei.

Care sunt capcanele contraceptivelor?

Capcana prezervativului
De obicei se intampla rar un “accident” in cazul folosirii prezervativului, dar pentru ca o singura greseala inseamna o viata este bine sa controlati de fiecare data la finalul actului sexual daca prezervativul nu s-a rupt. Cum spuneam, se intampla rar, dar de obicei femeia ramane insarcinata in urma acestui “accident”.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Ianuarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.