Setari Cookie-uri

14 Situatii in care nu ai voie ANTICONCEPTIONALE!

Contraceptivele orale reprezinta cea mai folosita metoda de contraceptie in zilele noastre. Foarte multe femei, incepand de la varste tinere, odata cu inceperea vietii sexuale folosesc si contraceptive orale.

Contraceptivele orale reprezinta cea mai folosita metoda de contraceptie in zilele noastre. Foarte multe femei, incepand de la varste tinere, odata cu inceperea vietii sexuale folosesc si contraceptive orale.
efecte adverse anticonceptionale
Statisticile arata ca nu toate femeile iau contraceptive orale conform prescriptiilor unui medic specialist in urma unor analize de specialitate. Multe femei iau contraceptive dupa informatii gasite in reviste sau pur si simplu influentate de cercul de prietene.


Din pacate insa contraceptivele hormonale pot avea urmari de la usoare la foarte grave. De aceea este foarte important sa consultati un medic de specialitate si sa faceti o serie de analize inainte de a administra contraceptive orale. Analizele necesare sunt cele de dozare a hormonilor, ecografia abdominala totala si verificarea organelor genitale (de exemplu prezenta chisturilor ovariane), ecografie a glandei tiroide pentru a va asigura ca nu exista un chist tiroidian prezent, ecografie mamara pentru a exclude un eventual nodul insesizabil clinic, analize de sange ca hemoleucograma completa si timpii de coagulare, testul de secretii si testul Babes-Papanicolau.

14 Situatii in care nu ai voie ANTICONCEPTIONALE!


Exista cateva situatii in care contracetivele orale au contraindicatie ABSOLUTA:



- Daca ati ramas deja insarcinate. Anticonceptionalele va protejeaza pana in momentul unei sarcini, dar odata ce sarcina a aparut anticonceptionalele nu mai au niciun efect de inlaturare a conceptiei. Pot insa face mult rau, pot porovoca malformatii fatului, sangerari uterine si complicatii pentru femeie. Consultati un medic specialist obstretician daca ati ramas insarcinate.

- In cazul in care aveti coagubilitatea marita sau la limita superioara. Aceasta pentru ca anticonceptionalele va predispun si mai mult la formarea cheagurilor de sange si la producerea tromboflebitei, a infarctelor cu orice localizare si a accidentelor vasculare cerebrale.

- Daca aveti deja antecedente de infarcce (pulmonare, cardiace, renale, mezenterice etc.), accidente vasculare cerebrale sau de tromboflebita sau embolii;

- Cancer, in special de san sau genital;

- Afectiuni hepatice – in ficat se metabolizeaza anticonceptionalele orale care sunt destul de toxice din punct de vedere hepatic.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.