Setari Cookie-uri

Chisturile ovarien. 6 semne si simptome pe care trebuie sa le cunosti

Semnele si simptomele chisturilor ovariene trebuie cunoscute pentru a indentifica mai usor prezenta acestor chisturi care se dezvolta la nivelul ovarului.

De asemenea cantitatea de sange eliminata la menstruatie poate sa fie mai mare sau mai mica, in tot cazul, modificarea cantitativa este evidenta pentru femeie.

Durere abdominala

Durerea capata caractere diferite si variabile. Poate fi intensa sau mai putin intensa, de obicei in partea inferioara a abdomenului, in stanga sau in dreapta. De multe ori cand apare la ovarul drept poate mima tabloul clinic al apendicitei.


Durerea poate dura de la ore la zile si intotdeauna trebuie sa va ridice o suspiciune.


Daca durerea este foarte puternica, mergeti de urgenta la medic, este posibil ca un chist torsionat sa se fi rupt.

Simptome similare cu cele din sarcina

Chisturile ovariene pot produce si simptome asemanatoare cu cele din sarcina: greata, voma, umflarea sanilor care devin sensibili si durerosi. Un test de sarcina sau chiar prezenta unei menstruatii normale cel putin doua luni pot confirma absenta sarcinii.

Citește și:

Amenoreea sau lipsa menstruatiei

Lipsa menstruatiei poate fi de asemenea un semn ca exista chisturi ovariene. In general la doua luni de intarziere a menstruatiei se recomanda cosnultul medicului de specialitate, dar inainte de acesta un test de sarcina daca este cazul.

Abdomen inferior sensibil

Daca abdomenul inferior devine sensibil, dureros la palpare, atunci trebuie sa va prezentati la medic. Sunt mai multe cauza care dau abdomen dureros.

Modificari hormonale

Unele modificari hormonale devin evidente si pot fi insotite de chistri ovariene. Printre acestea se numara: ingrosarea vocii, dezvoltarea pilozitatii excesive (par nedorit si in locuri unde nu aparuse la normal), caderea parului in special in zona parietala (cheliere) etc.


Consultul anual la medicul ginecolog va poate scapa de multe probleme.



Un articol de Iulia Dibu

Citește și:

Vizionare placuta


Descriere Iulia Maftei – Kudika.ro

 

Încă de când mă aflam pe băncile Facultății de Medicină Carol Davila, am constat că dincolo de a cunoaște știința...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.