Setari Cookie-uri

12 Masuri esentiale pentru prevenirea candidozei

Candidoza este o vaginita fungica data de Candida albicans - o ciuperca vaginala. Prevenirea candidozei poate fi realizata printr-o serie de masuri despre care vom vorbi mai jos.

Candidoza te tot supara sau apare cand ti-e lumea mai draga? Ei bine Healthy.ro te invata cum sa previi cea mai frecventa vaginita.

prevenirea candidozei

Ce trebuie sa stii despre candidoza


Aceasta vaginita fungica – candidoza – este o afectiune provocata de Candida albicans, o ciuperca ce se gaseste in mod normal in flora vaginala a femeii. Orice femeie prezinta in flora microbiana vaginala Candida albicans. Aceasta ciuperca are rol protectiv alaturi de celelate microorganisme din flora vaginala, dar atunci cand apar dezechilibre Candida albicans se poate inmulti in exces si duce la afectiunea ce ii poarta numele – candidoza.

Exista mai multe tipuri de candidoza – candidoza orala, candidoza intestinala (data de candida intestinalis), fiind raportate in literatura chiar septicemii (sepsis) cu aceasta ciuperca.

candida albicans sau vaginita fungica

Citește și:
Trebuie sa mai stiti ca aceasta vagainita poata sa apara chiar si la femeile virgine (si ele au flora vaginala) si nu reprezinta neaparat o boala cu transmitere sexuala. Sunt insa situatii cand partenerul poate fi purtator (desi aceste situatii sunt destul de rare) si poate infecta femeia. In aceasta situatie candidoza a fost transmisa sexual.

Cum evolueaza candidoza netratata?


Evolutia candidozei netratate este spre cronicizare. O vaginita cronicizata afecteaza si colul uerin, astfel testul Babes-Papanicolau apare modificat. Modificarile celulalre ale colului uterin pot evolua de la “rana pe col” la patologii canceroase.

Vizionare placuta


Kudika
29 Septembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.