Setari Cookie-uri

5 Boli care modifica secretiile vaginale

Multe boli genitale debuteaza insidios, discret, astfel incat simptomele sunt greu sesizate de femei, urmand apoi sa le descopere intr-o faza avansata de evolutie. Printre primele semne care apar in afectiunile genitale se numara si modificarile de secretii vaginale. Astfel, atunci cand femeia observa cele mai mici modificari: de culoare, de abundenta, de miros, de consistenta, striuri sanguinolente etc. este indicat sa se prezinte la medic.

Chlamydiaza

Chlamydiaza

Chlamydiaza este o boala cu transmitere sexuala care nu este neaparat manifesta, fiind cunoscuta si sub denumirea de “boala tacuta”. Boala apare atat la barbati, cat si la femei. In cele mai multe cazuri femeile au o simptomatologie discreta, dar pot prezenta si: cervicita, sindrom uretral acut, perihepatita, infertilitate, salpingita (anexita) sau o boala inflamatorie pelvina. Femeia mai poate resimti dureri in abdomen si poate face febra. La barbat se pot inflama testiculele, in timp rapid si pot compromite functia acestora daca nu se prezinta rapid la medic. Modificari ale secretiei vaginale:
- aceasta devine mai abundenta,
- aspect muco-purulent,
- secretia endocervicala este galbena sau verde,
- mucoasa endocervixului (cervix inseamna colul uterin) este friabila si sangereaza usor la atingere, astfel ca pe tamponul introdus in canalul cervical pentru prelevarea de secretii se poate evidentia sange proaspat,
- mirosul este foarte neplacut, greu.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.