Setari Cookie-uri

Sanii durerosi si chisturile mamare - ce ar trebui sa stii

Sanii durerosi - mastalgia – reprezinta o situatie cu care multe femei se confrunta, in special dupa varsta de 20 de ani.

Sanii durerosi - mastalgia – reprezinta o situatie cu care multe femei se confrunta, in special dupa varsta de 20 de ani.

sanii durerosi si chisturile la san

Durerea mamara se intalneste mai rar in cazul femeilor aflate la menopauza si care nu iau tratament de substitutie.

Ce trebuie sa stii despre sanii durerosi

ce trebuie sa stii despre sanii durerosi

Durerea mamara sau mastalgia ciclica

Sanii durerosi pot sa reprezinte un simptom normal mai ales in saptamana sau zilele ce preced menstruatia. In aceasta situatie spunem ca durerea mamara (mastalgia) are caracter ciclic, adesea aparand inainte de menstruatie. Nu este o durere patologica, aceasta apare din cauza modificarilor hormonale pe care femeia sanatoasa le are inainte de menstruatie.

Durerea mamara non-ciclica

Durerea mamara poate sa apara si in cazul existentei unor chisturi mamare care apasa pe tesutul glandular mamar, determinand durere. Rareori durerea mamara apare intr-o patologie grava cum ar fi cancerul, in general (cu mici exceptii) cancerul mamar nu doare decat in faze tarzii de evolutie, de aici si importanta realizarii controalelor de screening (mamografia la femeile de peste 50 de ani) si ecografiile la san anuale.

Citește și:

Cum se poate trata durerea mamara (mastalgia)?

Dureri mamare

Durerea mamara nu se trateaza decat daca este intensa si supara pacienta. In acest caz se recomanda antiinflamatoare de rutina (ibuprofen, chiar si paracetamol etc.).

Vizionare placuta


Kudika
13 Ianuarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.