Setari Cookie-uri

Mancarimi in zona genitala - ce boala intima poate fi?

Mancarimile in zona genitala reprezinta unul din simptomele pentru afectiuni vaginale (vaginite) precum: candidoza, infectia cu Garnerella vaginalis, paduchi genitali, chlamidya si alte afectiuni genitale care perturba sanatatea intima a femeii.

Mancarimile vaginale reprezinta unul dintre cele mai comune simptome pentru patologiile vaginale, astfel ca pruritul vulvar poate sa apara in diferite afectiuni genitale feminine.

mancarimi vaginale

Mancarimi vaginale – Manifestare comuna a multor boli vaginale

Ce ar trebui sa stii despre vagin?

mancarimi vaginale

Vaginul sau vagina cum mai este numit in literatura de specialitate reprezinta un tub cu capacitate de dilatare ce face legatura intre orificiul vaginal (zona vulvei) si uter. Vaginul mai este intitulat si organul copulativ al femeii pentru ca participa la actul sexual. De asemenea vaginul este inconjurat de muschii perineului pe care femeia ii poate folosi in timpul actului sexual.


Vaginul prezinta o mucoasa (un tesut care captuseste canalul vaginal) ce prezinta glande care secreta lichidul specific cunoscut sub numele de secretie vaginala.


In vagin exista de asemenea la normal o flora de microbi care au rolul de a proteja vaginul si organele genitale de posibile infectii. Aceasta flora vaginala se prezinta intr-un echilibru bine mentinut, insa in anumite situatii de scadere a imunitatii locale sau generale acest echilibru al florei vaginale poate fi afectat. In aceasta situatie unul sau mai multi din microbii florei vaginale se poate dezvolta in exces, perturband intregul echilibru local si ducand la o inflamatie a mucoasei vaginale, ceea ce noi numim vaginita.


De cele mai multe ori in asemenea situatii se dezvolta in exces fie Candida albicans – rezultand candidoza – fie Gardnerella vaginalis.

Citește și:


Desigur, exista vaginite si cu alti agenti in afara celor existenti in flora vaginala, cum se intampla de exemplu in infectia cu parazitul Trichomonas vaginalis – tricomoniaza.

Boli vaginale care se manifesta si cu mancarimi in zona vaginala

mancarimi vaginale
Mancarimile in zona genitala pot avea mai multe caracteristici:

  • Pruritul genital sa intereseze doar vulva, acea zona de mucoasa rozalie din jurul orificiului vaginal;
  • Uneori mancarimile din zona genitala se pot intinde pana la nivelul orificiului anal;
  • Mancarimile din zona vaginala se pot extinde si in treimea externa a vaginului;
  • Mancarimile vaginale pot fi insotite sau nu de dureri, de secretii vaginale modificate sau de sangerari anormale, febra, dureri de cap;
  • Mancarimile vaginale pot sa apara inaintea actului sexual, in timpul sau dupa actul sexual (jena la contactul sexual);
  • Aceste mancarimi genitale se pot manifesta si prin usturimi/dureri la urinare;
  • Mancarimile in zona vaginala se pot intensifica la contactul cu apa sau dupa dus ori dupa urinare sau cand pe protej-slip exista secretii umede;
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.