Setari Cookie-uri

Mancarimi in zona genitala - ce boala intima poate fi?

Mancarimile in zona genitala reprezinta unul din simptomele pentru afectiuni vaginale (vaginite) precum: candidoza, infectia cu Garnerella vaginalis, paduchi genitali, chlamidya si alte afectiuni genitale care perturba sanatatea intima a femeii.

Boli gentitale manifestate prin mancarimi vaginale

Candidoza

mancarimi vaginale

Candidoza reprezinta o vaginita fungica, mai exact ciuperca numita Candida albicans, care traieste in mod normal in flora vaginala dar care in anumite conditii se poate inmulti in exces, ceea ce duce la vaginita ce-i poarta numele – candidoza. Candidoza se poate manifesta atat prin mancarimi in zona genitala, cat si modificari ale secretiilor vaginale – acestea devin galbui cu miros fetid, de peste si consistenta mai mare.

Gardnerella vaginalis – o vaginita foarte frecventa


Vaginita cu Gardnerella este cea mai frecventa vaginita bacteriana. Se manifesta atat prin mancarimi in zona vaginala dar si prin modificari ale secretiei vaginale care capata culoare galbuie sau gri cu miros fetid si abundenta.

Vaginite cu coci sau alte bacterii


Aceste vaginite nu au drept cauza o inmultire exagerata a altor bacterii decat cele care exista in mod normal in sfera vaginala si se datoreaza adesea unui act sexual inadecvat, purtarii tampoanelor sau practicarii spalaturilor vaginale ori folosirii obiectelor sexuale intravaginale.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.