Setari Cookie-uri

32 de Curiozitati despre vagin!

Vaginul are capacitati elastice extraordinare. Se poate dilata pana la 200%. Suna infricosator si ciudat, insa vaginul poate cadea din corp... la propriu. Vaginul are capacitatea de autocuratare. Vaginul se rideaza.

Este unul dintre cele mai misterioase si fascinante parti feminine si unul dintre cuvintele pe care noi, femeile, il rostim cel mai des. Vaginul este un subiect controversat, in jurul caruia se nasc contradictii, discutii sau taceri. Cu toate acestea, sunt lucruri uimitoare si nestiute despre vagin, pe care trebuie sa le cunosti neaparat. Invata sa-ti cunosti vaginul, de la un capat la altul, ca si cum viata ta depinde doar de asta. Citeste aceste 32 de curiozitati si fapte despre vagin:

Totul despre Papanicolau - Testul care iti salveaza viata

Dosarele X ale vaginului: 32 curiozitati fascinante pe care nu le stiati despre vagin

1. Stiati ca termenul ‘vagin” provine din limba latina, el insemnand “teaca pentru sabie”? Stiati totodata ca deschiderea vaginului este numita introitus, de la latinescul 'intro" care inseamna a patrunde in/ a intra in?

Citește și:

2. Vaginul are capacitati elastice extraordinare. Atunci cand este stimulat sexual, se poate dilata pana la 200%, urmand ca ulterior, dupa actul sexual, sa revina la dimensiunile sale initiale.

3. Suna infricosator si ciudat, insa vaginul poate cadea din corp... la propriu.. asemeni unei sosete intoarse pe dos…. In urma nasterii unui copil, structura de suport a vaginului poate cadea, podeaua pelviana prabusindu-se. Afectiunea este cunoscuta sub numele de prolaps vaginal si poate fi corectata. vagin

4. In vagin, nu se poate pierde nimic. Capatul canalului vaginal este continuat de cervix (col uterin), o mica bariera protectoare ce nu permite patrunderea niciunui obiect in uter. Ceea ce permite cervixul in schimb sa patrunda in uter poate fi de exemplu sperma. Totodata cervixul lasa sa se scurga sangele menstrual din uter spre vagin.

Citește și:

5. Un vagin mediu uman are intre 7,62 – 10,16 cm lungime. Adancimea medie a vaginului este intre 7,5 si 15, 2 cm.

Vizionare placuta


Kudika
15 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.