Setari Cookie-uri

6 Reguli obligatorii in igiena sexuala si genitala a femeii

Organele genitale ale femeii sunt sensibile in fata multor factori de risc si aceasta se datoreaza in special particularitatilor anatomice ale aparatului genital feminin.

Astazi se apreciaza ca peste 90% din femei au suferit macar o infectie vaginala (vaginita) pana la varsta de 30 de ani.

Vaginitele nu apar neaparat la femeia activa sexual, ele pot sa apara si la femeia inca virgina pentru ca se pot datora unor dezechilibre ale florei vaginale. Spre exemplu multe fetite inca virgine pot suferi de candidoza vaginala.

igiena intima, igiena vaginala pentru sanatatea genitala

Foto @ shutterstock_2804296

Care sunt factorii de risc pentru sanatatea genitala a femeii?

Prin anatomia organelor genitale feminine orificiul uretral este foarte aproape de cel ganial. Urina la normal este sterina, pe cand canalul vaginal contine microorganismele din flora vaginala normala. Aceste microorganisme pot patrunde prin orificiul uretral si merg retrograd spre vezica urinara unde pot determia cistitele.

De asemenea orificiul vaginal este foarte aproape de orificiul anal, astfel incat bacterii din zona anala (scaunul contine multe bacterii) pot interfera cu cele ale florei vaginale, determinand importante infectii vaginale, vaginite recurente si dese (atentie deci si la sexul anal).

Citește și:

infectii vaginale, candidoza

Foto @ shutterstock_55496959

In cazul vaginitelor, bacteriile dezvoltate anormal pot ajunge si ele in uretra, dezvoltand infectii urinare joase.

Iata deci ca femeia este predispusa la infectii ale organelor genitale, dar si la infectii urinare joase care apar mult mai frecvent la femei decat la barbati (acestia au uretra lunga compusa din cea peniana si cea pelvina, astfel ca bacteriile ajung in mod exceptional din uretra barbatului la nivelul vezicii urinare, de obicei acest proces este facilitat de cateterizarea uretrei).

Vizionare placuta


Kudika
5 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.