Setari Cookie-uri

Secretiile vaginale: Ghid de interpretare a sanatatii intime

Culorile vorbesc despre sanatatea ta intima. Afla cum le poti interpreta! Iti prezentam un ghid intim de autoexaminare.

Vaginul este un organ in jurul caruia s-au nascut multe discutii si controverse, fiind inca un mister feminin pe care il deslusim putin cate putin, gasindu-l ca simbol al feminitatii si fertilitatii si asociindu-l totodata cu sanatatea feminina si chiar cu personalitatea femeii.

interpretarea culorilor secretiilor vaginale anormale

Tot vaginul a stat si poate inca sta la baza unor “discriminari” ale femeii, stim bine ca sunt culturi in care menstruatia femeii, desi reprezinta un proces nobil al organismului de reinnoire a mucoasei uterine pentru a asigura o sarcina reusita, este inca o rusine si ii sunt femeii interzise religios anumite actiuni atunci cand sangereaza.

Mai mult decat atat, himenul – membrana aflata la orificiul extern al vaginului – reprezinta iarasi un subiect controversat, reprezentant puritatea femeii, virginitatea acesteia.

Citește și:

Pentru ca in zilele noastre casatoria nu se mai realizeaza in jurul varstei de 12 ani cum se intampla acum ceva vreme, virginitatea femeii ramane un atu doar in anumite culturi. Chiar si asa, chirurgii plasticieni au gasit o solutie si pentru “rezolvarea virginitatii” reusind sa refaca himenul femeii, aceasta redeveind virgina – cel putin anatomic.

interpretarea culorilor secretiilor vaginale anormale

Mica incursiune in anatomia vaginului

O femeie ar trebui sa stie cateva lucruri esentiale despre vaginul sau: aceasta are o structura tubulara, mucoasa vaginala prezinta falduri pentru a se putea dilata in cadrul actului sexual, iar vaginul se poate dilata mult in momentul nasterii, sub influente hormonale si fiziologice.

Tot vaginul comunica cu uterul prin intermediul colului uterin. Este foarte important de stiut ca vaginul are proprietati de autocuratare, adica mucoasa acestuia secreta un lichid vascos in care “traiesc” microorganisme specifice florei vaginale, cu rol benefic de protectie impotriva bolilor.

Citește și:

Aceste microorganisme convietuiesc la un pH bine definit al fluidului vaginal, iar atunci cand acesta se modifica unele organisme sunt favorizate, se multiplica excesiv si determina diverse vaginite: candidoza, gardnerella etc.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
23 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.