Setari Cookie-uri

Candidoza Vaginala: 7 Tratamente naturiste

Candida se gaseste in flora vaginala a majoritatii femeilor, dar nu provoaca vaginita in toate cazurile, ci doar atunci cand se modifica echilibrul natural cu celelalte bacterii "prietenoase" din vagin, ceea ce duce la multiplicarea necontrolata a Candidei.

Tratamente naturiste pentru candidoza vaginala

Ce este vaginita?

Vaginita este o inflamatie a vaginului cauzata de anumite substante iritante sau agenti infectiosi. Vaginita se datoreaza in principl infectiilor fungice, provocate de Candida albicans. In acest caz, se pot asocia senzatii de mancarime/usturime vaginala, iritatie si inflamatie vaginala/vulvara, secretii albe, vascoase, cu miros neplacut, uneori dureri in timpul actului sexual,usturime la urinare, urinari frecvente.

Candidoza vaginala poate fi recurenta, astfel incat infectiile sa se repete pe parcursul unui an de mai multe ori. Candidoza vaginala este comuna la femeile tinere (20-30 ani).

Dintre factorii care favorizeaza aparitia candidozei vaginala, cei mai frecventi sunt: sarcina, tratamentele cu antibiotice (pentru alte afectiuni), scaderea imunitatii, diabetul zaharat, leziuni/microtraumatisme vaginale, anticonceptionalele.

Citește și:

Vaginitele apar si in bolile cu transmitere sexuala: infectiile cu Trichomonas vaginalis (parazit), Chlamydia sau Herpes genital. Aceste infectii asociaza simptome precum: mancarimi, secretii vaginale anormale, dureri in timpul actului sexual, sangerari intre menstruatii, dureri la urinare, aparitia de vezicule dureroase in zona genitala (herpes).

Deasemenea, agentii chimici din gelurile de dus sau dusurile intravaginale pot cauza vaginite.

Candidoza vaginala ramane cea mai comuna forma de vaginita ( 75% din femei, au cel putin un episod infectios de-alungul vietii), pentru care se cunosc tratamente naturiste.

1. Dieta in vaginite

Dieta are un rol foarte important in tratarea si preventia candidozei. Alimentele care nu trebuie sa lipseasca din dieta sunt iaurtul si usturoiul.

Candida populeaza si tractul gastro-intestinal, iar infectia se poate propaga de la anus la vagin cu usurinta. Iaurtul contine fermenti naturali, acele bacterii “prietenoase” care populeaza flora colonica: lactobacillus acidophilus.

Citește și:

    sursa foto:shutterstock

    Vizionare placuta


    Kudika
    19 Septembrie 2012
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.