Setari Cookie-uri

6 curiozitati despre aparatul genital al femeii

Anatomia si fiziologia organelor genitale feminine au starnit tarziu interesul cercetatorilor in lumea medicala, multe din secretele fascinantului aparat genital feminin fiind dezvaluite abia in ultimele decenii.

Curiozitatile feminine adunate in acest articol nu au doar rolul de a va surprinde, ci urmaresc deprinderea unor cunostinte pe care sa le folositi in interes personal cu scopul mentinerii sanatatii.

6 curiozitati despre aparatul genital al femeii

Stiati ca exista anticorpi care ataca spermatozoizii?

Organismul unor femei poate dezvolta anticorpi care ataca spermatozoizii ajunsi in organele genitale feminine in urma contactului sexual. O astfel de situatie reprezinta una dintre cauzele infertilitatii la femeie. Singura sansa ca o femeie care prezinta astfel de anticorpi sa ramana insarcinata este reprezentata de fertilizarea in vitro.

curiozitati despre aparatul genital

Temperatura corpului femeii variaza in mod fizilogic

Stiati ca modificarile fiziologice (dar si patologice) ale aparatului genital al femeii pot determina cresterea temperaturii corpului?

Citește și:

Temperatura corpului se masoara dimineata imediat dupa trezire (inainte ca femeia sa se dea jos din pat), in cursul zilei si respectiv seara. Temperatura poate fi masurata in axila, in cavitatea orala sau intrarectal.

curiozitati despre aparatul genital - cresterea temperaturii bazale Masurarea temperaturii in axila poate da valori eronate in cazul unei patologii a sanilor care creste vascularizatia acestora (la sportive sau la gravide).

Alte situatii cand temperatura corpului femeii creste usor:

  • In sarcina;
  • In hipertiroidie;
  • La ovulatie (este atat de fidela aceasta variatie a temperaturii incat valoarea masurata poate fi un marker in determinarea perioadei de ovulatie).

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
3 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.