Setari Cookie-uri

8 semne premonitorii ale cancerului de col

Nu intamplator am ales sa vorbim despre cancerul de col. Aceasta boala care poate fi foarte usor depistata si care poate fi vindecata in stadiile precoce de evolutie, distruge astazi sanatatea si viata tot mai multor femei.

Odata aparut cancerul de col uterin, inca mai sunt sanse de vindecare daca este depistat in primele sale stadii evolutive. Testul Babes-Papanicolau este cel de care aveti nevoie si in aceasta etapa.

Va prezentam mai jos principalele manifestari genitale care ar trebui sa va trimita la medic.

Va sugeram si articolul:

Cancerul de col uterin si testul Papanicolau

cancer de col manifestari

Semne si simptome premonitorii ale cancerului de col

Din pacate, semnele si simptomele unui cancer de col in stadii initiale de evolutie sunt atat de discrete, incat adesea femeia nu le ia in seama. Abia tarziu, cand manifestarile cancerului de col devin alarmante, marea majoritate a femeilor afectate se prezinta la medic.

Iata ce manifestari ar trebui sa va convinga sa mergeti la medic.

Balonarea prelungita

Uneori acest disconfort abdominal este singura manifestare a unui cancer de col in fazele sale precoce de evolutie. Balonarea nu este un simptom specific, poate sa apara in numeroase patologii, insa cateva caracteristici ale acestei manifestari ar trebui sa va atraga atentia:

Citește și:
  • Dureaza peste doua saptamani;
  • Balonarea apare indiferent de modificarile din dieta;
  • Acest simptom este insotit de senzatia de presiune in abdomenul inferior.

Constipatia

Iata inca un simptom digestiv care poate sa fie prezent in multe boli: constipatia. Nu exista caracteristici specifice ale acestui simptom care sa sugereze diagnosticul de cancer de col, pur si simplu prezenta constipatiei pe o durata de peste doua saptamani este semn sigur de boala, indiferent care este aceasta (cancer de col, insuficienta hepatica, cancer de colon etc.).

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
5 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.