Setari Cookie-uri

8 semne premonitorii ale cancerului de col

Nu intamplator am ales sa vorbim despre cancerul de col. Aceasta boala care poate fi foarte usor depistata si care poate fi vindecata in stadiile precoce de evolutie, distruge astazi sanatatea si viata tot mai multor femei.

Scaderea in greutate

Pentru multe dintre noi scaderea in greutate este imbucuratoare. Dar trebuie sa existe un motiv clar al acestei greutati: dieta, exercitiile fizice. Daca scadeti in greutate fara niciun motiv evident, foarte probabil suferiti de o boala: dezechilibre endocrine, infectii cronice, insuficiente de organ, cancer.

Anemia

Ca toate semnele si simptomele de mai sus, si anemia este nespecifica pentru o boala anume. Anemia poate fi carentiala printr-o dieta cu prea putin fier sau poate fi rezultatul multor boli: afectiuni cardiovasculare, afectiuni respiratorii, insuficienta hepatica, insuficienta renala, suferinte gastrointestinale, cancere etc. Anemia prelungita trebuie intotdeauna investigata.

Pentru a evita o tragedie prin cancer de col uterin este recomandat ca orice femeie care si-a inceput viata sexuala, indiferent daca este sau nu activa sexual, sa realizeze anual testul Babes-Papanicolau, acest test care salveaza sute de mii de vieti in fiecare an!

Citește și:

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Vizionare placuta


Kudika
5 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.