Setari Cookie-uri

9 Legi sa iti alegi corect metoda de contraceptie

Contraceptia este necesara oricarei femei active sexual, care isi doreste sa fie protejata de o sarcina, iar in zilele noastre exista atatea alternative, incat femeia ar putea deveni confuza in alegerea metodei contraceptive potrivite.

Iata cateva informatii care sunt necesare pentru indrumarea catre contraceptivul potrivit. Desigur, aceste reguli sunt generale si in unele cazuri necesita particularizare.

9 legi sa iti alegi corect metoda de contraceptie

alegerea contraceptivului potrivit

Contraceptivul tine cont de viata sexuala

Este important ce tip de viata sexuala ai: fie inca nu ai un prieten si nu esti inca activa sexual, fie ai un prieten stabil, fie esti in cautarea unei relatii dar nu ai intalnit barbatul potrivit. Este important pentru ca in cazul unei relatii stabile de exemplu nu mai este necesar sa adopti acele metode contraceptive care te apara totodata si de bolile cu transmitere sexuala – prezervativul – putand opta pentru contraceptia hormonala, mecanica etc.

Alegerea metodei de contraceptie tine cont de programul tau

De exemplu daca ai un program haotic si exista riscul de a uita sa iei pilula contraceptiva la ore fixe, atunci se recomanda alta metoda contraceptiva: injectiile contraceptive, inelul contraceptiv, sterilet, prezervativ etc.

Citește și:

Fumezi?

Daca da, atunci pentru tine nu sunt indicate contraceptivele mixte, caci exista un risc major de a dezvolta o crestere a coagubilitatii sangelui si de a face diverse cheaguri in interiorul vaselor, ceea ce ar putea duce la complicatii precum tromboflebita sau chiar la infarcte (infarct pulmonar de exemplu). Cazurile de acest gen nu sunt tocmai o raritate.

Asadar daca esti fumatoare, ori daca alaptezi, poti opta pentru pilulele contracptive care contin doar progesteron, sau pentru o alta metoda contraceptiva care nu este hormonala.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
9 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.