Setari Cookie-uri

CANDIDOZA vaginala: Ce analize sunt necesare si ce ar trebui sa stii

Candidoza vaginala este o afectiune atat de frecventa incat se presupune ca majoritatea femeilor cu varsta de 30 de ani au suferit cel putin o data de aceasta vaginita.

analize medicale candidoza Candidoza vaginala apare datorita multiplicarii in exces a ciupercii Candida albicans. Aceasta ciuperca se gaseste la normal in flora vaginala a femeii, si in echilibru cu celelelalte microorganisme ale florei vaginale participa la functia de autoaparare/autocuratare a vaginului.

In anumite situatii insa o serie de factori interni sau externi pot perturba echilibrul florei vaginale, astfel incat unele microorganisme se pot multiplica in exces, in detrimentul altora. Asa se intampla si in cazul candidozei.

Factri care duc la aparitia candidozei:

- Interni: scaderea imunitatii, dezechilibre endocrine, stres intens, administrarea unor medicamente cum sunt antibioticele, dieta saraca in legume si fructe dar bogata in proteine si dulciuri etc.;
- Externi: contatul sexual cu un nou partener sau parteneri multipli, igiena incorcta a partenerului, sexul anal, spalaturile vaginale, folosirea tampoanelor, spermicidele etc.

Citește și:

Candidoza este o boala cu transmitere sexuala, dar nu este strict legata de contactul sexual. Avand ca factori declansatori si dezechilibre interne, candidoza poate afecta si femeile virgine.

Analize medicale pentru candidoza vaginala

Atunci cand exista o vaginita, diagnosticul diferential cu alte boli genitale si alte vaginite decat candidoza este important.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
30 Mai 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.