Setari Cookie-uri

Metode eficiente pentru a preveni candidoza si alte vaginite

Aproape toate femeile cu varsta pana in 30 de ani au avut cel putin o data o vaginita, cea mai frecventa fiind candidoza.

Cateva informatii pe care orice femeie ar trebui sa le cunoasca

Unele vaginite sunt considerate boli cu transmitere sexuala (Chlamydia de exemplu, Trichomonas vaginalis etc.), dar altele pot fi provocate de factorii interni (candidoza vaginala, Gardnerella vaginalis) care duc la schimbarea pH-ului vaginal si la multiplicarea in exces a unor microorganisme din flora vaginala, in defavoarea altora.

Vaginul prezinta capacitate de autocuratare si un Ph acid care protejeaza impotriva infectiilor. De asemenea vaginul prezinta si o flora specifica ce are rol tot in protectia antiinfectiasa, astfel incat nu permite multiplicarea multor microorganisme din afara florei vaginale.

Spalaturile vaginale nu sunt recomandate in mod curent, ci doar cand exista deja o afectiune vaginala, avand rol adjuvant in terapia ginecologica.

Citește și:

In sezonul cald, baile la piscina sau in apa marii predispun la vaginite prin influentarea pH-ului vaginal.

Citeste si: Afla despre vaginoza bacteriana cu Gardnerella Vaginalis

Metode eficiente pentru a preveni candidoza si alte vaginite

Cum ne ferim de complicatiile Chlamydiei

Un studiu recent publicat in British Medical Journal arata ca cele mai bune rezultate in preventia complicatiilor infectiei cu Chlamydia au fost inregistrate la femeile depistate precoce. Astfel ca britanicii recomanda fiecarei femei sa faca un test pentru Chlamydia atunci cand schimba partenerul sexual.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
7 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.