Setari Cookie-uri

Candida - tot ce trebuie sa stie o femeie

Candida albicans este o ciuperca ce se gaseste in mod firesc in flora vaginala a femeii sanatoase, insa in anumite conditii aceasta ciuperca se poate inmulti excesiv, tulburand echilibrul genital al femeii si producand ceea ce numim candidoza.

Boala produsa de candida albicans se numeste candidoza iar cauzele acesteia sunt multiple, unele sunt strans legate de viata sexuala, altele nu. Afla mai multe despre candida in articolul de mai jos.

Despre flora si secretiile vaginale ale femeii

La normal vaginul prezinta capacitate de autocuratare, de aceea femeia sanatoasa nu necesita spalaturi vaginale pentru intretinerea igienei intime.

Flora vaginala normala reprezinta gradul de echilibru intre microorganismele care colonizeaza mucoasa vaginului. Flora vaginala prezinta pH acid care nu lasa alte microorganisme sa se dezvolate, astfel incat protejeaza femeia in fata riscului de infectie cu candida sau alte bacterii.

candida vaginala, candidoza vaginala cauze, simptome, manifestari, tratament si tratamente naturiste, analize medicale candidoza

Cum stii daca secretiile vaginale sunt normale?

Medicii descriu caracteristicile florei vaginale normale, astfel ca:

- Secretiile vaginale au la normal o consistenta gelatinoasa, iar in perioada ovulatiei sunt mai apoase, in timp ce imediat inaintea menstruatiei poat avea consistenta modificata;
- Culoarea - de obicei sunt transparente, patand usor galbui slipul. Inainte de menstruatie pot deveni albicioase;
- Abundenta – imediat inainte si dupa menstruatie secretiile vaginale sunt mai putin abundente, urmand ca la ovulatie sa fie destul de abundente;
- Sceretiile vaginale prezinta un miros fad, usor, greu detectabil si placut;

Citește și:

Caracteristicile de mai sus pot sa difere usor de la o femeie la alta, de aceea fiecare trebuie sa isi urmareasca propriul organism.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
9 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.