Setari Cookie-uri

Atentie: HPV - Virusul care produce rana pe col si cancerul genital

HPV este prescurtarea de la Human Papiloma Virus si este un virus extrem de contagios, infectia cu acesta fiind frecvent intalnita.

Comunicat de presa

Intrucat virusul HPV este asimptomatic, trebuie in mod obligatoriu efectuate anumite teste priodice. Pentru fiecare caz in parte se recomanda efectuarea anumitor investigatii in functie de rezultatul testelor de screening.

HPV - un virus contagios!

HPV este prescurtarea de la Human Papiloma Virus si este un virus extrem de contagios, infectia cu acesta fiind frecvent intalnita. Statisticile medicale au demonstrat ca pana la 80% din persoanele active sexual dobandesc acest virus, la un moment dat in decursul vietii. Important de retinut este ca aproximativ 60% dintre purtatorii virusului nu prezinta simptome.

Exista totusi o latura pozitiva, si anume ca virusul poate disparea in timp, insa doar in cazurile in care sistemul imunitar este suficient de puternic si poate lupta impotriva acestuia.

Din nefericire consecinta cea mai grava este ca HPV-ul poate duce la aparitia cancerului de col uterin, care este al doilea ca frecventa dintre toate tipurile de cancer in intreaga lume (primul loc fiind ocupat de cancerul de san).

Citește și:

hpv virus cu risc genital

Exista peste 100 de tulpini de HPV

Exista peste 100 de tulpini de HPV, infectiile produse fiind asimptomatice. Dintre acestea, 30-40 afecteaza zona genitala a femeilor si a barbatilor si se clasifica in doua mari categorii:
• HPV cu risc oncogen scazut: pot provoca o serie de alte afectiuni benigne, vegetatii veneriene;
• HPV cu risc oncogen crescut: Infectia persistenta cu tipurile oncogenice poate produce leziuni precanceroase intraepiteliale de grad inalt sau cancer de col uterin (la femei);

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
16 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.