Setari Cookie-uri

Infectia cu Ureaplasma urealyticum - tot ce trebuie sa stii despre simptome, diagnostic, tratament

Infectia cu Ureaplasma urealyticum poate fi asimptomatica, mai ales la femei, si nu reprezinta o infectie strict cu transmitere sexuala (ITS), putand ajunge in organismul omului si prin alte cai.

Despre Ureaplasma urealyticum – ce ar trebui sa stii

Infectiile cu transmitere sexuala (ITU) sunt tot mai frecvente in lumea moderna, insa Ureaplasma urealyticum nu este o boala tipica cu transmitere sexuala, Ureaplasma putand fi transmisa si in alte conditii, de exemplu prin aerosoli.

Ureaplasma urealyticum este o bacterie rezistenta in mediu, cu o particularitate ce ii confera aceasta rezistenta: nu are perete celular. Astfel ca Ureaplasma este rezistenta la actiunea multor antibiotice, iar in ultima vreme, din cauza medicatiei abuzive, Ureaplasma a devenit tot mai rezistenta la antibioterapie.

Ureaplasma urealyticum – cum se transmite?

Ureaplasma urealyticum se transmite destul de usor, atat prin contact sexual, cat si prin alte secretii infectate sau aerosoli. De exemplu daca o persoana stranuta si avea infectie pulmonara cu ureaplasma urealyticum, o poate transmite.

Citește și:

Ureaplasma urealyticum poate infecta atat tractul genito-urinar, cat si alte organe, ca plamanii.

La nivel genito-urinar ureaplasma urealyticum poate produce:

  • La femei: vaginite, vulvite, cervicite, anexite, infectii urinare, litiaza urinara, infertilitate (prin efect secundar al anexitelor);
  • La barbati: uretrite, infectii urinare, litiaza renala, rar prostatite, infertilitate (prin afectarea mobilitatii spermatozoizilor);

Ureaplasma urealyticum este o bacterie obligatoriu patogena ce afecteaza in special tractul genito-urinar, dar poate da si manifestari cardiace, cerebrale, osteo-articulare.

Foto:Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
4 Decembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.