Setari Cookie-uri

Cele mai frecvente greseli care afecteaza sanatatea intima feminina

Desi perceputa ca un subiect greu abordabil si in unele cazuri chiar tabu, igiena intima constituie un ritual de ingrijire esential sanatatii oricarei femei, ce presupune un echilibru intre siguranta, protectie si confort.

Comunicat de presa

Astfel, nu doar regulile de baza pe care ingrijirea intima le presupune sunt importante, ci si greselile pe care aceasta le poate aduce.

Dieta bogata in zahar, carbohidrati si gluten afecteaza sanatatea genitala

Alimentele bogate in zaharuri, grasimi si carbohidrati afecteaza nu doar nivelul glicemic sau colesterolul, ci si sanatatea intima, marind predispozitia infectiilor zonei genitale. Consumul in exces al alimentelor dulci determina cresterea nivelului glucozei din sange, favorizand astfel dezvoltarea ciupercii Candida Albicanis, responsabila pentru aparitia candidozei. In plus, specialistii recomanda si evitarea alimentelor care contin gluten, o proteina care se gaseste in grau, secara si orz. Un nivel ridicat de gluten este adesea corelat cu diverse probleme digestive si mai mult decat atat, acesta inhiba dezvoltarea culturilor probiotice – bacteriile bune care asigura protectia florei vaginale.

Citește și:

Antibioticele – un pericol pentru sanatatea intima

Terapiile cu antibiotice au rolul de a distruge agentii patogeni care creeaza infectii, insa acestea distrug si lactobacilii care asigura protectia florei vaginale, crescand astfel riscul aparitiei de noi infectii. In plus, acestea sunt si cauza scaderii productiei de acid lactic, o alta bariera protectoare a zonei intime. Fluctuatia nivelului de acid lactic din organism determina dezechilibre ale pH-ului florei bacteriene si creste predispozitia instalarii candidozei sau vaginozei bacteriene. Tocmai de aceea, tratamentele cu antibiotice trebuie intotdeauna insotite de o alimentatie bogata in iaurt, pentru a compensa refacerea probioticelor si a acidului lactic din organism.

Atentie in alegerea lenjeriei intime

In alegerea lenjeriei intime nu trebuie sa tineti cont doar de elementul estetic, ci sa va asigurati si ca aceasta asigura protectie si confort. Specialistii avertizeaza in legatura cu lenjeria tip tanga, intrucat aceasta favorizeaza transferul de bacterii de la o zona intima la alta si creste riscul aparitiei infectiilor bacteriene. O alta recomandare este evitarea materialelor sintetice precum lycra sau spandex intrucat nu permit pielii sa respire si creeaza un mediu umed, propice dezvoltarii bacteriilor si ciupercilor in zona intima. In acest sens, cea mai buna alegere ramane lenjeria din bumbac.

Citește și:

Foto: sanatate intima - Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
1 Iulie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.