Setari Cookie-uri

Metoda contraceptiva cu un CARTOF: povestea ADEVARATA care te va lasa cu gura cascata

Citeste in acest articol o poveste adevarata a unei tinere care a folosit un cartof ca metoda contraceptiva, ca mai tarziu cartofului sa ii creasca radacini...

Educatia sexuala este foarte importanta nu doar pentru tineri, dar si pentru adulti si mai ales pentru parintii care ar trebui sa ofere informatii de calitate adolescentilor in acest sens.

Un caz socant zguduie lumea medicala

Columbia Reports – un site de stiinta din tara careia ii poarta numele – a facut publica povestea unei tinere de 22 de ani care a folosit ca metoda contraceptiva un cartof.

Tanara a fost sfatuita de mama sa sa foloseasca un cartof pentru a se proteja de sarcina, cartof pe care sa il introduca in loc de... membrana contraceptiva.

contraceptie cu cartof

Dupa doua saptamani, tanara s-a prezentat la camera de urgenta, acuzand dureri puternice in abdomenul inferior.

Dupa investigatii, s-a observat o masa tumorala cu prelungiri, iar la examenul vaginal au fost observate... radacini vegetale. Tanara a pastrat doua saptamani cartoful la nivelul organelo genitale – un mediu umed si cald – iar caroful a inceput sa germineze, cresterea radacinilor provocandu-i tinerei dureri greu de suportat.

Citește și:

Din fericire echipa medicala a reusit sa indeparteze cartoful fara a interveni chirurgical, iar tanara a ajuns in afara oricarui pericol, fara sechele la nivelul partilor intime, relateaza Columbia Reptorts.

Unde ne informam cu privire la contraceptie

Acest caz nu este singurul care socheaza lumea medicala, chiar si in tara noastra sunt utilizate metode “creative” de contraceptie care, din pacate... nu au niciun rol contraceptiv.

Unde puteti cere consiliere privind viata sexuala si contraceptia: exista centre de educatie sexuala, campanii, dar mai ales medicul de familie care este instruit sa ofere consiliere sexuala si de familie atat tinerilor, cat si parintilor. Cereti medicului de familie aceste servicii, mai ales ca parinte, pentru a asigura in primul rand SANATATEA adolescentului. O metoda contraceptiva corect aleasa nu previne doar o sarcina nedorita, ci ar putea proteja si impotriva infectiilor cu transmitere sexuala.

Citește și:

Va recomandam sa cititi articol: 7 Metode contraceptive pe care trebuie sa le cunosti

metode contraceptive

Cele mai ciudate metode de contraceptie folosite de tineri (evident, fara rezultatul dorit)

Am adunat mai jos alte idei nastrusnice de contraceptie pe care tinerii le-au incercat, inclusiv cei de pe meleagurile romanesti. Aceste metode NU protejeaza impotriva infectiilor cu transmitere sexuala si NICI impotriva sarcinii – aceste metode sunt un contraexemplu si niciodata nu ar trebui sa le urmati, chiar daca va sfatuiesc oameni dragi ori prieteni „de inceredere”. Cereti sfatul medicului de familie cu privire la contraceptia corecta!

Contraceptia cu coiful de hartie ce ar fi inlocuit prezervativul– aceasta metoda a fost incercata de multi tineri, unii dintre acestia cerand sfaturi pe forum-uri sau pe site-uri cu profil medical.

Citește și:

Prevenirea sarcinii prin spalaturi vaginale cu otet – desi otetul este acid, acesta NU va impiedica o sarcina, insa va produce puternice dezechilibre la nivelul florei vaginale. Spalaturile vaginale NU previn sarcina si nici nu protejeaza impotriva infectiilor vaginale, indiferent de lichidul sau solutia folosita.

Contraceptia cu... punga care, desigur, ca si coiful de hartie, ar fi trebuit sa inlocuiasca prezervativul – nu este eficienta.

Sariturile dupa actul sexual pentru a preveni sarcina – circula in popor aceasta credinta ca o sarcina poate fi prevenita prin sarituri de la inaltime. Din pacate nu este o metoda care va da rezultate privind prevenirea unei sarcini nedorite.

Urinarea dupa actul sexual – se crede ca prin actul de urinare se „spala” organele genitale dupa contactul sexual – din pacate calea urinara este total alta decat cea... genitala, vaginul necomunicand cu uretra. Urinarea dupa actul sexual este totusi indicata de medici pentru ca previne infectiile urinare joase.

Citește și:

Bauturile cu efect contraceptiv – nu exista nicio bautura sau preparat cu efect contraceptiv.

Sexul la menstruatie – nu este sigur si nu protejeaza in fata infectiilor cu transmitere sexuala. Chiar daca, teoretic, ovulatia nu se produce la menstruatie, exista si situatii de ovulatie spontana, ceea ce explica de ce unele femei au ramas insarcinate la... menstruatie.

Foto: cartof,pilule contraceptive - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
24 Octombrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.