Setari Cookie-uri

5 Tratamente naturiste pentru CHISTUL OVARIAN

Multe femei sunt diagnosticate cu chist ovarian. In jumatate din cazuri chisturile se amelioreaza cu tratamente naturiste.

Trebuie sa stiti ca exista mai multe tipuri de chist ovarian, dar si o diferenta intre boala ovarelor polichistice si chistul solitar. Tratamentele naturiste de mai jos sunt destinate chisturilor ovariene si nu sindromului de ovare polichistice.

Pentru mai multe informatii despre chistul ovarian va recomandam sa cititi articolul: Cauzele chisturilor ovariene

Tratamente naturiste pentru chisturile ovariene

Mladite Zmeur

Produsul este disponibil pe site-ul Vegis.ro

Indicatii

  • remediu al tulburarilor endocrine feminine (pubertate, dismenoree si menopauza), chisturi ovariene, fibrom uterin, sterilitate feminina, sindrom de hiperfoliculinemie premenstruala, mastopatie fibrochistica, metrite si vaginite, senescenta feminina.
  • Tulburari neurovegetative premenstruale, tulburari ale libidoului. Arterioscleroza. Oligurie si litiaza urinara. Retentie hidrica. Acnee.

Actiuni

Citește și:

Organotropism pentru aparatul genital feminin; echilibreaza secretia hormonala ovariana; echilibreaza functiile axei hipotalamo-hipofizo-gonadice; regleaza metabolismul proteic si reechilibreaza valorile proteinelor serice; actiune antispastica uterina.

MUGURI COACAZ NEGRU

Produsul este disponibil pe site-ul Plantum.ro

Are efecte benefice in stimularea corticosuprarenalei pentru secretia unor hormoni cu proprietati antiinflamatoare si antialergice (actiune cortizon-like), activeaza catabolismul ureei, acidului uric si colesterolului, stimuleaza metabolismul protidic (normalizeaza valorile albuminelor, alfa2, beta si gamaglobulinelor din serul sanguin), stimuleaza eozinofilia, reduce VSH, creste rezistenta la frig a persoanelor sensibile.

Este recomandat ca drenor universal, in sindroame alergice acute si cronice (rinite si conjunctivite, astm si bronsite alergice, edem Quincke, urticarie cronica, dermatite alergice, dermatoze, sensibilizari la medicamente), previne si inhiba starile inflamatorii de diverse cauze: in rinite si rinofaringite recidivante, sinuzite, emfizem pulmonar, bronsite cronice, parotidite; in artroze si unele forme de reumatism inflamator (artrite, poliartrite, artrita psoriazica, spondilita anchilozanta), in gastrita, hepatita cronica, pancreatita cronica, dismetabolism, retinopatie diabetica si tulburari de perceptie, hemeralopie, leziuni retiniene, diminuarea acuitatii vizuale, atrofia nervului optic, glomerulonefrita acuta postinfectioasa, adenom de prostata, prostatita cronica, chisturi ovariene si fibrom uterin.

Citește și:

POLYGEMMA

Produsul este disponibil pe site-ul Vegis.ro

Extractul gemoterapic din mladite de Zmeur reechilibreaza axul hipofizo-ovarian (printr-un mecanism asemanator steroizilor).
Sustine echilibrul hormonal al aparatului genital feminin ameliorand simptomelor neplacute din menopauza si din afectiuni ale aparatului genital feminin (fibrom uterin, chist ovarian, meno-metroragie, amenoree, metrita, vaginita; tulburari de libidou, imbatranire precoce la femei).
Extractul gemoterapic din mladite de Mur este antiscleros si antisenescent, util in prevenirea fibrosclerozei organelor. Sustine buna functionare a aparatului osteo-articular, amelioreaza durerile articulare (sindrom de decalcifiere dureros), creste volumul respirator rezidual.

Extractul gemoterapic din mladite de Merisor este antiinfectios, antiscleros, imunostimulator, cicatrizant. Creste absorbtia calciului la nivel intestinal si ajuta la mentinerea mobilitatii articulare la varste inaintate. Regleaza tranzitul intestinal (in caz de constipatie sau diaree) si flora intestinala. Are o actiune anti-imbatranire la nivelul tuturor tesuturilor.
Extractul gemoterapic din mladite de Sequoia este fortifiant in stari astenice, sindroame depresive, anorexie la varstnici. Este antiscleros cu actiune electiva pe uter. Ajuta la ameliorarea simptomelor din tulburarile de calcifiere la varstnici.

Citește și:

Zmeur Mladite

Produsul este disponibil pe site-ul Vegis.ro

Gemoderivatele sunt extracte glicerohidroalcoolice obtinute din tesuturi meristematice (muguri, mladite, etc.). Mugurii si mladitele plantelor reprezinta tesuturi embrionare vegetale care condenseaza proprietatile farmacodinamice ale frunzelor si fructelor, avand efecte mai ample decat acestea.
Tesuturile meristematice cuprind si celule stem vegetale (celule nediferentiate cu capacitate de autoregenerare si diferentiere in celule cu functii specializate, avand rol de regenerare celulara in organismele vii), similare celulelor stem din organismele umane si animale.
Hormonii vegetali de crestere din aceste tesuturi, cum sunt auxinele si gibberelinele, stimuleaza detoxifierea celulara prin eliminarea produsilor metabolici toxici, a celulelor moarte din sistemul de aparare al organismului si a complexelor autoimune care afecteaza functia celulara.

Citește și:

Gemoderivatele DACIA PLANT sunt obtinute prin prelucrarea mladitelor si/sau mugurilor la 2-3 ore dupa recoltare si, astfel, se extrag substantele bioactive specifice – aminoacizi, proteine, hormoni vegetali de crestere (auxine, gibbereline, citokine), vitamine, enzime, minerale, flavonoide, taninuri, rasini, etc – cu o mare eficienta.

Gemoderivatele obtinute din mladite de zmeur actioneaza la nivelul:
• axei hipofizo-ovariene
• aparatului genital feminin (ovare si uter), avand rol de reglare hormonala.

Indicatii
se utilizeaza ca adjuvant in:
- hipogonadism la femei
- tulburari menstruale (amenoree, hipomenoree, oligomenoree, dismenoree),
- mastodinie, mastopatie fibrochistica,
- chisturi ovariene
- sterilitate feminina,
- iminenta de avort,
- frigiditate,
- menopauza.

Tinctura Napraznic

Produsul este disponibil pe site-ul Vegis.ro

Citește și:

Indicatii
Acest produs este un bun adjuvant in cancer ovarian, intestinal si gastric, cancer la san, chisturi ovariene, ovare polichistice, cancer pulmonar, hematurie, iradiere, sterilitate si tulburari de dinamica sexuala la ambele sexe, spermatogeneza si mobilitate a spermatozoizilor scazuta, cistita, cistita hemoragica, leucoree, diaree cronica, gastroenterita, enterita hemoragica

Vizionare placuta


Kudika
11 Februarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.