Setari Cookie-uri

Ochii sunt oglinda SANATATII! 10 afectiuni care pot fi citite in ochi

Desi multi oameni spun ca ochii sunt oglinda sufletului, este mult mai evident ca ei sunt, mai degraba, oglinda sanatatii. 9AM.ro iti prezinta zece afectiuni care pot fi "citite" in ochii tai.

Sursa: 9am.ro

Ochii rosii

Ochiul are un invelis transparent, numit conjuntiva, care este hranit de numeroase vase de sange. Daca unul din acestea se sparge, sangele poate inunda albul ochiului. In unele situatii, aceasta poate semnala o hipertensiune arteriala severa sau o afectiune hematologica, scrie medlive.hotnews.ro.

Ochii bulbucati

Desi, in majoritatea cazurilor, ochii bulbucati pot fi o trasatura de familie, uneori acestia pot indica o afectiune tiroidiana.

Pleoapele cazute

Desi aceasta stare poate fi un simplu semn al imbatranirii, exista, totusi, cazuri in care semnaleaza prezenta unei tumori cerebrale sau a unei afectiuni neuromusculare, numita miastenia gravis.

Anormalitati ale pupilei

Daca una dintre pupile este mai mare decat cealalta, sau se micsoreaza mai putin, sau mai incet atunci cand e expusa la o sursa de lumina, atunci poti suferi de afectiuni precum accidentul vascular cerebral, scleroza multipla, sifilisul, anevrismul cerebral sau prezenta unei tumori cerebrale sau la nivelul nervului optic.

Citește și:

Inele brun-roscate pe cornee

Boala Wilson este o boala ereditara rara care poate cauza acumularea de cupru la nivelul anumitor organe, inclusiv la nivelul ficatului, creierului si pe suprafata corneei. Atentie, boala Wilson poate fi fatala daca nu este tratata.



Citeste continuarea in articolul sursa: 10 afectiuni care ti se citesc in ochi

Foto - iris- - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
2 Decembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.