Setari Cookie-uri

Dar din DAR se face VIATA

Nu stiu daca ati avut vreodata senzatia ca vi se pune un nod in gat, ca aveti plumb in picioare, ca pasarile nu mai canta pentru voi, c-ati uitat sa mirositi liliacul si ca florile nu mai au culori?

Ana-Maria este tanara, atat de tanara ca viata mai are multe sa-i prezinte. Ar dori sa isi indeplineasca inca multe, multe drinte, sa fie mama si sotie totodata, sa duca o viata normala care, pentru ea, reprezinta fericirea. Adesea ni se intampla sa uitam a ne bucura zi de zi de sanatate, insa pentru altii este atat de nepretuita!

Va invitam sa o cunoasteti pe Ana-Maria, o tanara inteligenta si plina de viata, o LUPTATOARE!

"Eu sunt Ana-Maria, am 25 de ani si un cancer cam neprietenos dar parintii ma striga Coco iar fratelo imi spune Strumfi si nimeni nu stie de ce.

Iubesc zorile, norii de praf, baltile de pe asfalt, fulgii care-mi intra-n ochi, muntii, mi-e frig, mi-e cald, ma cert, ma impac, iubesc, sunt tradata, merg mai departe, simt, vibrez, caut, judec si sunt judecata. Am bucurii, un camin, tristeti, furii, zile bune, zile proaste. Doar ca mie o ursitoare mi-a asezat in soarta si flori cu spini la rascruci.

Citește și:

Nu stiu daca ati avut vreodata senzatia ca vi se pune un nod in gat, ca aveti plumb in picioare, ca pasarile nu mai canta pentru voi, c-ati uitat sa mirositi liliacul si ca florile nu mai au culori? S-a rasturnat cerul si s-a intunecat orice speranta caci in creierul meu a crescut o tumoare. O voi indeparta cu putere si gratie, alaturi de familie, prieteni si oameni frumosi ca tine. Am nevoie de un imprumut pentru viata! Dobanda pe care o voi plati va fi masurata in rasarituri si-n zambete iar rasplata dumneavoastra vor fi anii pe care mi-i daruiti cu atata generozitate.

Imi iubesc viata, vreau sa traiesc si lupt pentru sansa mea. Pretuiesc fiecare clipa si vreau sa ma pot bucura alaturi de iubitul meu sot de cat mai multe zile. Iubesc oamenii frumosi pe care ii am in jur si fara de care nu stiu cum ar arata ziua de maine. Iubesc aerul, si pietrele, si muntii, si apusurile, le iubesc pe toate… si multumesc intregii familii pentru grija si sprijinul lor. Iar din locul in care sunt azi ma indragostesc din nou de toate inundata de o vesnica recunostinta pentru oportunitatea care mi-a iesit in cale."

Citește și:

Din pacate cancerul nu alege in functie de varsta, de sex, de oportunitati sau de bunatatea care exista in suflet. Pur si simplu loveste.

Ajuta si tu donand (EURO: RO55OTPV220000818184EU01/ RON: RO98OTPV220000818184RO01) sau ajuta in mod gratuit aici.

Povestea ei - in fata bolii galopante, medicii au gasit un leac

Ana-Maria ne povesteste amanuntit cum a descoperit boala si ce sanse i-au oferit medicii, sanse mari de care se poate bucura cu ajutorul nostru.

"2011, de Ziua Romaniei RMN-ul cranio-cerebral ne-a confirmat existenta unei tumori galopante;

Pe 7 Dec 2011 are loc prima operatie sub grija Dr. Horia Ples (sef al Clinicii de Neurochirurgie Timisoara);

In 12 Dec 2012 vine rezultatul EHP extemporaneu: Tumora maligna cu celule mici albastre (Dr. Taban Sorina);

Pe 19 Dec 2011 buletinul histopatologic prezinta diagnosticul clinic: PNET sau limfom
Iar in 31 Ian 2012 tabloul histopatologic corelat cu datele imuni-histochimice sugereaza un PNET – tumora primitiva neuro-ectodermala de gradul IV (analize conduse de conf. Dr. Muresan Anca, Serviciul de Anatomie Patologica Timisoara)

Citește și:

2012 a fost un an de recuperare si tratament prin radio chimioterapie sub indrumarea medicului curant Patcas Elisabeta si a Dr. Simona Mihutiu (sef al Centrului Oncologic din Oradea)
Am facut si radioterapie pe axul spinal cu scop curativ sub indrumarea Dr. Cernea Dana-Michaela (Institutul Oncologic prof. dr. Ion Chiricuta din Cluj-Napoca)

Iulie 2013 acelasi RMN depisteaza recidiva iar dr. Ples ma opereaza din nou
Am luat legatura cu Prof. Dr. Christoph Zielinski (Viena) caruia i-am prezentat cazul

Am trimis tesutul tumoral recoltat pentru analize la HZL Nussdorf Institut für Pathologie (Viena)
In 20 Aug 2013 primim rezultatul examenului histopatologic: meduloblastom cu malignitate inalta (prof. dr. Fritz Wrba)

Ne-am consultat la indrumarea profesorului Zielinski cu Prof. Dr. Christine Marosi (Viena) si cu OA Dr. Josef Pichler (Linz) care ne-au recomandat o schema de chimioterapie.
Din Septembrie am inceput sesiunile de chimio sub grija Dr. Simona Mihutiu, care la staruintele noastre a avut bunavointa sa aplice aceasta schema in premiera la Oradea.

Citește și:

In 2011 cand celulele maligne mi-au invins organismul intr-un alt loc de pe Terra niste cercetatori geniali primeau Premiul Nobel in Medicina pentru descoperirile lor privind activarea imunitatii innascute si pentru descoperirea celulei dendritice si rolul sau in imunitatea adaptiva.

Foto: inima simbol al vietii by Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
21 Ianuarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.