Setari Cookie-uri

(P) Doi ani de inovatie si performanta medicala in tratarea cancerului

Centrul Amethyst Radiotherapy din Otopeni aniverseaza doi ani de la lansarea in Romania. Parte a celei mai moderne retele europene de centre specializate in tratarea cancerului prin radioterapie, Amethyst Radiotherapy diagnosticheaza si trateaza in prezent peste 150 de pacienti lunar, in crestere cu 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Comunicat de presa

In cei doi ani de la inaugurare, peste 3.500 de pacienti au trecut pragul centrului Amethyst pentru diagnosticare, second opinion si tratament.Dintre acestia 52% sunt femei si 48% barbati, mai mult de jumatate avand varsta de peste 55 ani. Din numarul total, peste 1.500 pacienti au beneficiat de tratament oncologic si peste 1500 de un plan complet de tratament prin radioterapie (consult medical initial si intra-terapeutic, analiza dosarului medical, stabilirea strategiei de tratament in comisia oncologica, efectuarea CT-ului de planning, conturare organe de risc si volum tumoral, stabilirea obiectivelor si a restrictiilor de doza, efectuarea calculului dozimetric si verificarea dozimetrica, sedintele de iradiere, asigurarea si controlul calitatii).

Printre cele mai frecvente tipuri de cancer tratate in ultimii doi ani la Amethyst se numara cancerul la nivelul cavitatii orale, faringelui si buzelor, in procent de aproape 30%, cancerul mamar in procent de 20%, cancer pulmonar – 16% si cancer de col uterin – 14%. Restul procentajului este constituit din forme de cancer la nivelul ochiului, creierului, aparatului digestiv, pielii, sau tractului urinar.

Citește și:

Amethyst Radiotherapy si-a inceput activitatea in luna septembrie a anului 2012, actualmente fiind singurul centru de radioterapie din Romania care utilizeaza exclusiv tehnica de tratament IMRT-VMAT, una dintre cele mai noi si performante solutii de tratare a cancerului. Centrul pune la dispozitie pacientilor o gama complexa de servicii de oncologie medicala, radioterapie, imagistica medicala de tip computer tomograf, nutritie pentru pacienti oncologici, psihologie si grupuri de suport.

Conceptul de tratament Amethyst aduce pacientilor oncologici una dintre cele mai complexe si inovative abordari in tratarea cancerului – conceptul de „tumor board”, prezent in prestigioase institute oncologice din Germania si integrat in Romania de Prof. Dr. Christian CHIRICUTA - medic specialist radioterapie, doctor in medicina si fizica, renumit la nivel international si cu o vasta experienta de peste 30 de ani in domeniul radioterapiei.

Citește și:

Conceptul Amethyst a fost dezvoltat pentru a oferi tratamente de ultima generatie pacientilor bolnavi de cancer din Romania. Scopul nostru este sa oferim fiecarui pacient accesul la un tratament medical de cea mai inalta calitate, prin echipamente si tehnologii medicale de ultima generatie, personal medical specializat, precum si abordarea multidisciplinara concomitent cu medicina personalizata, mai exact conceptul de ”tumor board”. Daca in urma cu doi ani, pentru a putea beneficia de servicii de radioterapie de ultima generatie romanii erau nevoiti sa mearga in strainatate, acum pot primi aceste servicii chiar in Romania, in centrul de radioterapie Amethyst din Otopeni, la preturi cu aproximativ 70% mai mici decat in strainatate” a declarat Ema DIEA, Chief Executive Officer Amethyst Radiotherapy Romania.

Citește și:

Radioterapia este unul dintre cele mai moderne si eficiente tratamente pentru cancer care utilizeaza radiatii cu inalta energie. Tipul si cantitatea de radiatii primite de pacient sunt calculate cu atentie pentru a distruge celulele canceroase in timp ce se afecteaza cat mai puţin posibil celulele normale. Radioterapia poate fi utilizata pentru a trata multe tipuri de cancer in aproape orice parte a corpului. Datorita eficientei sale in tratarea cancerului de diferite tipuri, in Europa radioterapia este utilizata la aprox 60% dintre pacientii diagnosticati cu cancer. In Romania, procentul este de 25%.

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.