Setari Cookie-uri

Cand medicina este intrecuta: povestea emotionanta a unei imbratisari

Sa nu subestimati niciodata puterea unei atingeri… Va aducem atentiei astazi o poveste gingasa si impresionanta despre puterea miraculoasa a imbratisarii, o poveste adevarata de dragoste si viata venind de la doi nou-nascuti.

Sa nu subestimati niciodata puterea unei atingeri… O poveste gingasa si impresionanta despre puterea miraculoasa a imbratisarii, o poveste adevarata de dragoste si viata venind de la doi nou-nascuti.

Sa nu subestimati niciodata puterea unei atingeri… Va aducem atentiei astazi o poveste gingasa si impresionanta despre puterea miraculoasa a imbratisarii, o poveste ce a facut inconjurul internetului in 1995-‘96. A devenit celebra in lumea intreaga sub numele de “Mana salvatoare” (“The rescuing hand”) si a aparut in publicatiile "Reader’s Digest" si in "Life magazine". Fotografia cu cei 2 bebelusi imbratisandu-se si apartinand editorului foto Chris Christo (Telegram & Gazette) a devenit iconica si a facut senzatie nationala si internationala, viralizandu-se intr-un mod incredibil.

Citește și:

Foto: Captura You Tube dupa fotografia lui Chris Christo

Sa nu subestimati niciodata puterea unei atingeri…


Povestea este adevarata si este confirmata de cei doi parinti Heidi si Paul Jackson. Aceasta poveste emotionanta are ca protagonisti doua fetite gemene, Brielle si Kyrie, nascute premature, cu 12 saptamani inainte de termen. Fetitele s-au nascut pe 17 octombrie 1995, in Centrul Medical din Massachusetts, Worcester. Pentru ca aveau nevoie de ingrijire medicala intensiva, imediat dupa nastere micutele au fost mutate in doua incubatoare speciale, in sectia de neonatologie.

Cu scopul de a preveni riscul infectiilor, procedura medicala standard a spitalului cerea separarea micutilor ca masura de precautie. Micuta Kyrie si-a revenit rapid si starea ei de sanatate s-a stabilizat in scurt timp. Insa starea micutei Brielle, care s-a nascut cu o greutate de aproape 1 kg, a inceput sa se inrautateasca. Micuta nu putea respira corespunzator, avea probleme cu bataile inimii si intre timp au inceput sa apara si alte complicatii.

Citește și:

Asistenta in a carei grija se aflau micutele a facut tot ce ii statea in putere si tinea de competenta ei pentru a-i imbunatati starea lui Brielle. Nimic nu parea insa sa o ajute cand pe 12 noiembrie Brielle a intrat brusc in stare critica. Bebelusul nu mai putea sa respire cum trebuie, manutele si piciorusele ei au inceput sa capete culoare gri-albastrui. Bataile inimii au crescut si ele in mod alarmant…. micuta a inceput in mod alarmant sa sughita, semn periculos. Parintii se uitau neputinciosi si ingroziti la ea, rugandu-se sa-si revina.

Asistenta medicala Gayle Kasparia a incercat orice pentru a stabiliza starea de sanatate a lui Brielle, crescand nivelul de oxigen in incubator. Nimic nu parea insa sa fie de ajutor si sa o ajute pe micuta. Nemaiavand o alta optiune si aducandu-si aminte de o procedura de tratament neconventionala comuna in anumite parti ale Europei in cazul bebelusilor multipli si mai ales a celor nascuti prematuri - “double-bedding” (‘co-bedding”), Kasparia a luat o decizie brusca. Pentru ca Susan Fitzback, managerul asistentelor nu era momentan in spital, Kasparia a incalcat politica spitalului si a ales sa riste pentru a salva viata bebelusului.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.