Setari Cookie-uri

3 din 1000 nou-nascuti sufera de pierdea congenitala a auzului

Pierderea congenitala a auzului, prezenta la naștere, este cea mai frecventa afectiune congenitala cu care se confrunta nou-nascutii, cu o incidenta de 1-3 cazuri la 1000 de nou-nascuti, conform datelor furnizate de NIDCD (National Institute of Deafness and other Communication Disorders – Institutul National de Surditate și alte Tulburari de Comunicare).

Comunicat de presa

Studiul NIDCN și-a propus stabilirea importantei ocrotirii auzului nou-nascutilor și analiza factorilor de risc pentru pierderea auzului. Studiul observational a fost realizat pe un numar de 18,366 de nou-nascuti in maternitatea din Oradea și s-a desfașurat de-a lungul a patru ani, in perioada ianuarie 2008 – iunie 2012.

Pentru metodele de protectie și ecranizare, au fost utilizate emisii acustice tranzitorii și raspunsurile auditive transmise automat de trunchiul cerebral. In paralel cu acestea, a fost luata in considerare și analiza factorilor de risc pentru pierderea auzului la toti nou-nascutii carora le-au fost aplicate metodele de protectie, precum și ecranziarea telefonica a nou-nascutilor cu factori de risc in ceea ce privește pierderea auzului.

“Acest studiu ne demonstreaza cat de important este screening-ul copiilor nou-nascuti. Cu cat hipoacuzia este depistata mai devreme cu atat se pot lua masurile necesare pentru ca viata pacientului sa fie una cat se poate de normala, inca de la primele zile petrecute intr-o gradinita normala și o integrare fara probleme in societate. Implanturile cochlear au fost create cu scopul de a le oferi o viata normala copiilor care se nasc cu probleme de auz. Cu cat constientizam mai din timp problema cu atat șansele de a dobandi auzul și vorbirea normala sunt mai mari" declara Sönke Martin, Reprezentant Cochlear in Romania.

Citește și:

Dintre cei 18,336 de nou-nascuti care au participat la acest studiu, 178 au fost detectati cu ”REFER” (persoane incadrate intr-un grup de risc necesitand verificarile ulterioare) și 11 copii au fost diagnosticati cu deficiente de auz neurosenzoriale. 4.600 dintre nou-nascuti au fost monitorizati telefonic, dintre care 3 copii au fost evaluati auditiv, iar 2 dintre ei au primit diagnosticul de pierdere a auzului neurosezorial.

Sursa Studiu:
http://www.egms.de/static/en/meetings/hnod2013/13hnod601.shtml

Vizionare placuta


Kudika
27 Februarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.