Setari Cookie-uri

Poate numele copilului sa influenteze destinul?

Vrei sa stii ce importanta are numele pe care il alegi pentru micutul tau? Daca il va sprijini in calea lui spre succes sau daca, din contra, i se vor pune etichete din cauza acestuia?

Pana intr-un anumit punct, numele conteaza foarte mult. Chiar daca nu alegem numele pe care il vom purta, acesta este ca o insigna care contine informatii despre clasa sociala, despre nivelul de educatie al familie, despre originea etnica.

Modul in care parintii aleg nume pentru cei mici s-a schimbat radical. Majoritatea parintilor alegeau, in trecut, un nume care fusese in familie timp de generatii intregi, pentru baietelul nou-nascut.

Insa, in deceniile de dupa caderea comunismului, onomastica romaneasca s-a imbogatit cu o multime de alte nume.

Numele poate influenta relatiile cu cei din jur. Sonoritatea acestuia, insemnatatea lui, originalitatea, ii poate indemna pe cei din jur sa isi formeze o anumita prima parere, care ia in calcul si acest aspect, nu doar aspectul fizic sau cel vestimentar.

De asemenea, copilul care poarta un nume ciudat sau greu de inteles sau de pronuntat poate fi izolat din anumite cercuri sociale. Nu in ultimul rand, cei care poarta un nume care este predispus la porecle, pot fi tachinati constant, lucru care le-ar duce automat la scaderea increderii si a stimei de sine.

Citește și:

Evident, daca cel mic este sustinut de parinti si nu este supus unor traume, riscul de a accepta aceste etichete si de a se lasa afectat psihic de acest tip de comportament scade. Insa, evident, nu ne putem asuma un astfel de risc atunci cand vorbim de copiii nostri.

Este deosebit de important ca parintele sa tina cont de mediul in care copilul va creste, de societatea in care se va dezvolta emotional si intelectual. Numele trebuie sa fie in armonie cu tendintele actuale, pentru a nu fi considerat “ciudat” sau “outsider”.

Citeste mai multe despre nume de copii in CLUBUL BEBELUSILOR

Foto: femeie insarcinata - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
13 Martie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.