Setari Cookie-uri

Afla ce boli pot fi produse de... Candida

Candida este o ciuperca ce traieste in mod normal in organismul nostru, in flora intestinala si vaginala. In conditii de sanatate, aceasta prezinta alaturi de celelalte microorganisme aflate in flora intestinala, respectvi vaginala, efecte benefice, insa unoeri, din diverse cauze, rata de inmultire a acestei ciuperci se modifica, devine patologica si se produce boala pe care o numim candidoza.

Candida este o ciuperca ce traieste in mod normal in organismul nostru, in flora intestinala si vaginala. In conditii de sanatate, aceasta prezinta alaturi de celelalte microorganisme aflate in flora intestinala, respectiv vaginala, efecte benefice, insa unoeri, din diverse cauze, rata de inmultire a acestei ciuperci se modifica, devine patologica si se produce boala pe care o numim candidoza.

candidoza Care sunt principalele cauze care duc la candidoza?

In functie de localizarea sa, candidoza se poate produce din mai multe cauze:

- consumul de antibiotice care perturba flora din toate zonele corpului;

- nerespectarea regulilor de igiena;

- infectarea de la alte persoane;

- alimentatie nesanatoasa;

- stres;

- consumul exagerat de alcool sau tutun;

- scaderea generala a imunitatii etc.

Ce boli poate produce Candida?

Candida albicans se poate inmulti anormal la nivelul florei vaginale, determinand candidoza vaginala. Aceasta se manifesta prin modificarile secretiilor vaginale, care devin albe, branzoase, pot sa apara mancarimi locale (prurit) si dureri in timpul actului sexual.

Citește și:

Modificari ale activitatii normale ale Candidei pot duce la tulburari digestive si candidoza intestinala, aceasta manifestandu-se prin tulburari de tranzit pana la influentarea absorbtiei alimentelor.

Candida mai poate fi responsabila de producerea unor alergii alimentare sustin unele studii de specialitate. Astfel, alergiile la unele alimente, in special cele de natura proteica, pot avea la baza perturbarea echilibrului florei intestinale si tulburari ale activitatii normale a acestei ciuperci.

Candida mai poate afecta si cavitatea orala, ducand la aparitia aftelor bucale, la modificari ale mucoasei orale, la un miros neplacut al gurii, incarcarea exagerata a dintilor, accentuarea "crapaturilor" limbii si poate creste frecventa inflamatiilor la nivelul gatului (durerile de gat).

Oboseala care apare la finalul mesei poate fi cauzata de o candidoza intestinala.

Citește și:

Candidoza vaginala cronica, netratata, poate duce la complicatii care ating si celelalte organe genitale, infectia putandu-se transmite mai departe la colul uterin, uter, trompe sau chiar ovar, asociind adesea si coci sau stafilococi. Aceste infectii duc progresiv spre infertilitate.

Vizionare placuta


Kudika
26 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.