Setari Cookie-uri

2 vesti la care nu te asteptai

Obezitatea creste riscul sarcinii neplanificate si a BTS-urilor

Obezitatea nu mai reprezinta o problema care tine de domeniul esteticii, ci o dereglare de nutritie, 30% dintre romanii adulti suferind de aceasta boala.

slabire Cauzele principale ale obezitatii sunt reprezentate de dietele neechillibrate, problemele de educatie (parintii supraponderali vor creste un copil supraponderal, oferindu-i acelasi stil de viata), consumarea prea multor alimente carbohidrate pot cauza dependenta, lipsa de efort fizic, tulburari de nutritie, disfunctii hormonale sau tulburari metabolice.

Cele mai intalnite dificultati cu care se confrunta persoanele obeze sunt diabet, varice, bronsita, cresterea riscului de atac de cord sau de accident vascular cerebral, pietre la vezica biliara sau probleme ale rinichilor.

Site-ul www.ivillage.com a publicat un articol conform caruia obezitatea mareste posibilitatea aparitiei unei sarcini nedorite si a bolilor cu transmitere sexuala, chiar daca persoanele supraponderale nu se bucura de multi parteneri si, implicit, nu pot avea o viata sexuala foarte activa.

Specialistii de la revista British Medical Journal au efectuat un studiu pe 12 364 de persoane de origine franceza, cu varsta cuprinsa intre 18 si 69 de ani.

Jumatate dintre ei aveau o greutate normala, iar celelalte persoane erau supraponderale sau obeze. Studiul a demonstrat ca 30% dintre femeile obeze care au fost supuse testului nu au facut sex timp de un an, in timp ce 70% dintre barbati au avut un singur partener sexual.

De asemenea, in cadrul Congresului American al Obstetricienilor si Ginecologilor, editia cu numarul 58, a fost prezentat rezultatul unei alte cercetari legate de obezitate. In urma acestui studiu, s-a demonstrat ca femeile supraponderale sau obeze necasatorite se confrunta cu o sarcina nedorita de patru ori mai des decat femeile cu o greutate corporala normala, lucru determinat de faptul ca femeile obeze sunt mai putin inclinate sa se informeze sau sa foloseasca anticonceptionale.

Se pare ca persoanele obeze au o stima de sine scazuta si renunta sa se mai ingrijeasca si sa le pese de situatia lor, fapt ce include de multe ori si sexul neprotejat nu doar in randul femeilor, ci si in cazul barbatilor. Acestia sunt predispusi BTS-urilor, riscul fiind mai mare in comparatie cu persoanele cu o greutate normala.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Iulie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.