Setari Cookie-uri

9 semne genitale pe care sa le RECUNOSTI la partener

Viata sexuala implica multe riscuri, mai ales atunci cand cuplul se afla la inceput si cei doi nu se cunosc inca suficient de bine.

Educatia sexuala este slab predata in zilele noastre sau chiar deloc astfel incat despre bolile cu transmitere sexuala, precum si de recunoasterea sau evitarea lor oamenii si mai ales tinerii (cei mai predispusi) detin foarte putine informatii.

Din pacate prezervativul nu apara de toate bolile cu transmitere sexuala, iar mai tragic de atat este ca nu toti partenerii aleg sa il foloseasca, macar la primele contacte sexuale. Educatia sexuala prevede atat efectuarea analizelor inainte de orice contact sexual, cat si adoptarea unor masuri de contraceptie si protejare fata de BTS – insa aceste masuri nu sunt urmate.

Mai practic este ca fiecare sa isi examineze discret si delicat partenerul. Spre exemplu, in timpul preludiului, fara ca partenerul sa realizeze ca este examinat (de exemplu prin mangaiere, sarut etc.), sa fie cercetate zonele genitale si eventual decelate anumite semne care arata existenta unor patologii genitale.

Citește și:

9 semne ale BTS-urilor pe care sa le RECUNOSTI la partener

ganglioni inghinali

Sursa foto: Unsplash, Pixabay.com

Dintre cele mai relevante semne privind afectiunile genitale ale partenerului enumeram:

Ganglioni inghinali inflamati

Prin mangaiere si presiune usoara in zona inghinala (in abdomenul inferior, de o parte si de alta a liniei mediene si la nivelul cutei care se face la indoirea piciorului pe trunchi) se pot simti mici umflaturi (sau doar una, bilateral sau unilateral) anormale sub piele, adesea mobile, dar uneori pot fi si dureroase. Existenta acestora ar trebui sa va ridice semne de intrebare privind sanatatea intima a partenerului.

Ganglioni inghinali asociati cu bolile cu transmitere sexuala

- Boala Nicolas Frave sau limfogranulomatoza inghinala – boala cu transmitere sexuala determinata de anumite serotipuri ((L1, L2, L3) ale microorganismului Chlamydia trachomatis, microorganism prezent in special in Asia si Africa, mai rar in Europa, dar nu absent. Este mai frecventa la barbati decat la femei, raportul fiind de 6:1.
- Sancrul moale (sarcoidul) – boala cu transmitere sexuala mai frecventa la barbati, manifetstata prin aparitia unei bube rosii care ulcereaza si devine dureroasa, situata in zonele inghino-pubiene, care este insotita de adenopatie inghinala dureroasa (de inflamarea ganglionilor inghinali). Este mai frecventa in Asia de Sud-Est si Africa, dar se intalneste si in Europa si America de Nord si agentul etiologic este Haemophilus ducrey.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Noiembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.